Speltip | Mount & Blade II: Bannerlord

Mount & Blade II: Bannerlord is een hooggeprezen role-playing sandbox van Taleworlds Entertainment. Vanaf vandaag is de game digitaal en fysiek verkrijgbaar voor de consoles Playstation 4, Playstation 5, Xbox Series X/S, Xbox One, Xbox One X, en Xbox One S. De voorlopige game was sinds maart 2020 al vroegtijdig verkrijgbaar voor de PC, maar vanaf vandaag is de volledige versie ook voor de PC uitgebracht. Om deze reden wil ik in mijn speltip de geliefde actie-RPG game Mount & Blade II: Bannerlord bespreken.

Over Mount & Blade II: Bannerlord

In Mount & Blade II: Bannerlord worden spelers verplaatst naar het uitgestrekte sandbox-continent Calradia. De game combineert spannende, realitische middeleeuwse gevechten met diepe en complexe strategie-elementen. Mount & Blade II: Bannerlod speelt zich 200 jaar af voor de gebeurtenissen uit de vorige game – Mount & Blade: Warband. In Mount & Blade II: Bannerlord beleef je de instorting van het Calradiaanse rijk. Daarnaast kun je ervoor zorgen dat een held zijn ondergang of zegetocht tegemoetkomt. Bij de start van de game begin je als een eenvoudige strijder van één van de voornaamste facties op het continent.

Daarna vorm je je eigen verhaal door op te klimmen naar de rol van machtige krijgsheer of zelfs koning. Daarnaast kun je kiezen voor de rol van avonturier of koopman, maar ook voor dat van schurk of held. Ook kun je kiezen of je een rechtvaardig leider of wrede tiran gaat worden. Op deze manier zet je je stempel op de geschiedenis van Calradia en schep je een nieuwe wereld op de resten van de oude. Deze belangrijke stap is een ware mijlpaal in de geschiedenis van de Mount & Blade gamefranchise, die bekendstaat als één van de succesvolste en invloedrijkste series binnen het genre. TaleWorlds Entertainment zal de komende maanden de game nog verder uitbreiden met updates en content.

Bekijk hier de officiële launch trailer van Mount & Blade II: Bannerlord.

Over TaleWorlds Entertainment

TaleWorlds Entertainment is een onafhankelijk ontwikkelingsbedrijf voor videogames. Daarnaast zijn ze de makers van de veelgeprezen Mount & Blade gamefranchise. Het ontwikkelingsbedrijf is opgericht in 2005. Het team is uitgegroeid van de eerste twee oprichters tot een internationaal ontwikkelings- en publicatieteam. TaleWorlds Entertainment is het bekendst voor hun games Mount & Blade: Warband en Mount & Blade II: Bannerlord. Voor deze games hebben ze talrijke onderscheidingen ontvangen, waaronder meerdere plaatsingen in de “Top 100 PC Games of All Time”-lijst van PC Gamer Magazine.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.