Star Trek I: The Motion Picture (Director’s Cut) Winactie | Gesloten

Op 16 september 2022 bracht Dutch FilmWorks de bijzondere Director’s Cut van Star Trek I: The Motion Picture uit op 4K Ultra HD Blu-ray. Samen met Dutch FilmWorks mag ik een winactie houden voor deze eerste Star Trek-film. Met de Star Trek I: The Motion Picture (Director’s Cut) Winactie mag ik een keer een 4K Ultra HD Blu-ray weggeven van de film. De 4K Ultra HD Blu-ray verpakking van Star Trek I: The Motion Picture (Director’s Cut) bevat beide een 4K Ultra HD Blu-ray en een 2D Blu-ray disc. De discs bevatten dus de Director’s Cut versie van filmmaker Robert Wise. Mijn dank aan Dutch FilmWorks voor het versturen van het winactie-exemplaar en de mogelijkheid tot deze samenwerking.

Over Star Trek I: The Motion Picture (1979)

Star Trek I: The Motion Picture werd uitgebracht in 1979 en is geregisseerd door Robert Wise. De film is gebaseerd op de televisieserie Star Trek van Gene Roddenberry, die ook als producent van de film diende. Roddenberry wilde de franchise voortzetten, zelfs toen de oorspronkelijke televisieserie in 1969 werd geannuleerd. Hij kreeg zijn wens in 1975 toen Paramount Pictures aan de film begon te werken. Paramount was echter niet tevreden met de ideeën van de scenarioschrijvers. Dit bracht hen ertoe om plannen te maken voor een nieuwe televisieserie voor de franchise.

Het succes van Steven Spielberg’s Close Encounters of the Third Kind uit 1977 deed Paramount geloven dat andere sciencefictionfilms dan Star Wars het ook goed zouden kunnen doen. Paramount hervatte zijn pogingen om een Star Trek-film te maken. Star Trek I: The Motion Picture werd uitgebracht in Noord-Amerika op 7 december 1979. De film kreeg gemengde kritieken dankzij de overmatige afhankelijkheid van speciale effecten en het gebrek aan actiescènes.

Star Trek I: The Motion Picture (Director's Cut) Winactie
Bron: Dutch FilmWorks, Fanart.tv, Paramount Pictures, Century Associates, en Robert Wise Productions.

Robert Wise is nooit blij geweest met de bioscoopversie van de film en in 2001 zag hij toe op een Director’s Cut voor een speciale DVD-release van de film. De film kwam met geremasterde audio, toegevoegde scènes en nieuwe computer gegenereerde effecten. De nieuwe HD-versie van Robert Wise’s Directors Cut is nauwkeurig gerestaureerd en geremasterd in 4K Ultra HDR-10 en Dolby Vision voor optimaal beeld. Daarnaast is de Director’s Cut ook nauwkeurig gerestaureerd en geremasterd in Dolby Atmos voor meeslepend geluid. Deze versie bevat verbeterde en soms ook volledig vernieuwde visuele effecten en computer gegenereerde beelden.

Maar waar gaat het verhaal van Star Trek I: The Motion Picture over? Het verhaal laat zien hoe een buitenaards fenomeen van ongekende omvang rechtstreeks naar de Aarde komt. Kapitein James T. Kirk en zijn Amerikaanse team zijn op een missie om dit buitenaardse fenomeen te onderzoeken.

Bekijk hier de officiële trailer van Star Trek I: The Motion Picture (Director’s Cut). Deze versie staat ook wel bekend als Star Trek: The Motion Picture – The Director’s Edition.

Voorwaarden Star Trek I: The Motion Picture (Director’s Cut) Winactie

Bij vragen of opmerkingen kan elke deelnemer, op elk moment, een mail sturen naar het volgende mailadres: sebastiaan.khouw@hotmail.com. De winnaars van elke winactie zullen via een email of een persoonlijk bericht op de hoogste gesteld worden van hun winst. De prijs krijg je altijd gratis opgestuurd via de post of email. Fysieke prijzen krijg je altijd gratis opgestuurd via de post, maar digitale prijzen zul je eerder opgestuurd krijgen via de email. Bij uitzondering moeten je gegevens hiervoor gedeeld worden met de sponsor van de winactie. Dit zodat de prijs rechtstreeks naar je opgestuurd kan worden.

Bij elke winactie kan er per persoon een keer worden deelgenomen. Het gebruik van verschillende e-mails door eenzelfde persoon, kan leiden tot een mislukte deelname aan de winactie. Bij 4K UHD, Blu-ray en andere fysieke media winacties kunnen inwoners uit de Benelux meedoen, maar bij winacties van bioscoopkaarten en kijkcodes kunnen alleen inwoners uit Nederland meedoen.

Star Trek I: The Motion Picture (Director's Cut) Winactie
Bron: Dutch FilmWorks, Fanart.tv, Paramount Pictures, Century Associates, en Robert Wise Productions.

Om deel te nemen aan deze prijsvraag moet je bepaalde gegevens achterlaten. Zo moet je onder andere je volledige naam en een mailadres achterlaten. De gegevens zullen alleen gebruikt worden om de prijs naar je toe te sturen. Na afloop worden deze gegevens weer verwijderd. De correcte adresgegevens moeten ingevuld worden, want anders kan de prijs ook niet verstuurd worden.

Je hoeft niet 18 jaar of ouder te zijn om mee te doen, maar onder de 16 jaar moet je toestemming van je ouders hebben om mee te doen. Win je de prijs en ben je jonger dan 16 jaar, dan kun je ook je mailadres van je ouders doorsturen, zodat we eventueel met hen contact kunnen opnemen over het verzenden van de prijs.

Star Trek I: The Motion Picture (Director's Cut) Winactie
Bron: Dutch FilmWorks, Fanart.tv, Paramount Pictures, Century Associates, en Robert Wise Productions.

Zo doe je mee aan de Star Trek I: The Motion Picture (Director’s Cut) Winactie

Je kunt je aanmelden voor de Star Trek I: The Motion Picture (Director’s Cut) Winactie tot en met 15 oktober 2022. Ik zal nadat de winactie is afgelopen zo snel mogelijk contact opnemen met de winnaar. Je kunt je aanmelden voor deze winactie door het formulier hieronder in te vullen. Wil je extra kans maken? Volg me dan op mijn Facebook, Instagram, of Twitter.

Geen velden gevonden.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.