Stefanie Kolks debuutfilm Melk is te zien op het IFFR van 2024

Drie films van Gusto Entertainment zijn onderdeel van de officiële selectie van het International Film Festival Rotterdam van 2024. Dit internationale filmfestival staat ook bekend onder zijn afkorting IFFR. Een van deze drie films is Melk. Deze debuutfilm van Stefanie Kolk werd eerder dit jaar al geselecteerd voor het Filmfestival van Venetië, het Festival International du Film Indépendent de Bordeaux, het Zurich Filmfestival en het Zinebi Filmfestival. Op alle filmfestivals werd Melk met lof ontvangen.

Over Melk (2023)

Naast dat Kolk dient als de regisseur van de film, is ze ook een van de scenarioschrijvers van Melk. Ze schreef het scenario samen met Nena van Driel. De cast van Melk bestaat uit (o.a.) Frieda Barnhard, Aleksej Ovisannikov en Ruth Sahertian. De hoofdrolspeelster (Barnhard) kun je kennen voor haar geweldige acteerprestaties in series als Judas en films als Het Verloren Transport. Verder levert cinematograaf Emoi Weemhoff het camerawerk van de film en dient Lemming Film als producent van de film.

Melk heeft een speeltijd van 96 minuten. De taal die in de film wordt gesproken is Nederlands. Maar waar gaat deze Nederlandse dramafilm over? Melk is een aangrijpend portret van de jonge vrouw Robin. Na de stilgeboorte van haar baby begint ze melk te produceren. Ze kan het niet over haar hart krijgen om haar melk weg te gooien. Ze neemt de ongebruikelijke beslissing om het te doneren. Toch blijkt haar zoektocht naar een moeder om haar melk aan te doneren moeilijker dan verwacht. Hierdoor neemt de groeiende melkvoorraad steeds meer ruimte in haar koelkast, haar relatie en haar leven in het algemeen.

Bekijk hierboven een officiële clip uit de film Melk (2023).

Over het IFFR van 2024

Melk zal te zien zijn op het IFFR van 2024. Het International Film Festival Rotterdam zal dit jaar plaatsvinden van donderdag 25 januari 2024 tot en met zondag 4 februari 2024. Het filmfestival zet zich in voor grensverleggende films. Hierbij legt het IFFR de focus op films met unieke visies en openbaringen. Deze films komen uit – en zijn verbonden met – diverse internationale culturen. Het International Film Festival Rotterdam is een van de grootste publieks- en industrie gedreven filmfestivals ter wereld.

Het filmfestival bevat jaarlijks gemiddeld 275.000 bezoekers en ruim 2000 filmprofessionals uit meer dan 100 landen. Het IFFR presenteert bij zijn jaarlijkse filmfestivals uitzonderlijke speelfilms en korte films. Het jaarlijkse filmfestival bestaat verder (o.a.) uit tentoonstellingen, optredens en lezingen. Ook ondersteunt het IFFR opkomend en avontuurlijk filmtalent met behulp van verschillende initiatieven uit de industrie. Dit doen ze zowel met IFFR Pro als met het Hubert Bals Fonds.

Stefanie Kolks debuutfilm Melk is te zien op het IFFR van 2024
Bron: International Film Festival Rotterdam en IFFR 2024.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.