Stevie Wonder komt het meest voor in de Soul Top 1000 van Sublime

De meest voorkomende artiest in de Soul Top 1000 is Stevie Wonder. De artiest is maar liefst dertig keer in de lijst te horen tijdens de Soul Top 1000 van Sublime. De nummer 1 van deze lijst is het nummer “What’s Going On” van artiest Marvin Gaye. De Soul Top 1000 van Sublime is van maandag 27 mei tot en met vrijdag 7 juni 2024 te horen op Sublime.

Luisteraars van Sublime konden afgelopen week stemmen op hun favoriete nummers uit het soulgenre. Op basis van de stemmen is de Soul Top 1000 van Sublime samengesteld. Stevie Wonder zal het meest te horen zijn tijdens de Soul Top 1000 van Sublime. Na Stevie Wonder komen Prince en Michael Jackson het meest voor in de lijst. Prince is 26 keer te horen, terwijl Michael Jackson 20 keer te horen is in de Soul Top 1000 van Sublime. De populairste muziekgroep is Earth, Wind & Fire met 19 noteringen.

De meest voorkomende zangeres is Aretha Franklin met 18 nummers in de lijst. Van de bovengenoemde topleveranciers van de lijst weet enkel Earth, Wind & Fire de top tien te bereiken. Zo staat hun lied “September” op nummer 6. De top drie bestaat uit Erykah Badu met de liveversie van het lied “Tyrone” op nummer 3, The Temptations met “Papa Was A Rolling Stone” op nummer twee en Marvin Gaye met het lied “What’s Going On” op nummer 1. Naast veel muziek uit de tweede helft van de vorige eeuw hebben ook nieuwe nummers de Soul Top 1000 van Sublime gehaald.

Zo is Teddy Swims met zijn lied “Lose Control” op nummer 97 geland en eindigde het duo Silk Sonic, bestaande uit Bruno Mars en Anderson .Paak, op nummer 5 met “Leave The Door Open“. Sublime-dj Angelique Houtveen zei het volgende over de Soul Top 1000 van Sublime“Samen met de luisteraars hebben we een prachtige lijst samengesteld die de kern van soulmuziek raakt: tijdloos en vol passie. Stuk voor stuk zijn het nummers van artiesten die hun ziel en zaligheid in de muziek stoppen en ons daarmee diep weten te raken. Maak je klaar om te dansen, soms een traantje weg te pinken, en vooral te genieten.”

De Soul Top 1000 is van maandag 27 mei tot en met vrijdag 7 juni 2024 te horen op Sublime.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.