Adembenemende Nieuwe Films op MUBI in Oktober 2020

MUBI Logo

We zijn al weer goed op weg naar de maand november van dit jaar. Echter zijn er nog meer dan genoeg geweldige films die je kunt kijken op verschillende streaming services. Bij dit Streaming Overzicht wil ik jullie alles gaan vertellen over de geweldige films die in de maand oktober nog uit zullen komen op MUBI.

In de grote wereld van streaming-diensten zullen sommige van jullie je misschien afvragen wat MUBI precies is? Laat ik daarom eerst een korte samenvatting geven over MUBI en wat voor geweldigs het allemaal te bieden heeft.

Over MUBI

MUBI – dat eerder bekend stond als The Auteurs – is een globale film platform. Op dit platform wordt een met de hand samengestelde selectie van films on demand vrijgegeven. Elke dag wordt er 1 nieuwe film geselecteerd en geplaatst op het platform. Deze film zal dan (over het algemeen) 30 dagen online te zien zijn. Na 30 dagen wordt deze film offline gehaald. Je kunt deze films streamen op hun advertentie-vrije website. Je betaald een maand-abonnement van € 9,99 per maand.

Naast dat er dus elke dag een nieuwe film-on-demand wordt vrijgegeven, kun je ook nog internationale film recensies en filmnieuws lezen dat wordt gepubliceerd op hun publicatie Notebook. Deze publicatie is te vinden als je hier klikt. MUBI is in meer dan 190 landen beschikbaar, waaronder Nederland. Je kunt MUBI kijken op je mobiel, want er is een app die te downloaden is voor iPhone, iPad en Android. Daarnaast kun je MUBI ook op het web kijken en op je Playstation of Smart TV.

Pain & Glory op MUBI
De nieuwste film van Pedro Almodóvar (Pain & Glory) is helaas nog niet te bekijken op MUBI.

Aanraders MUBI

Hieronder zal ik een lijstje geven van films die aan te raden zijn om deze maand op MUBI te gaan kijken.

  • Two/One (2019): Op 10 oktober 2020 zal MUBI het gedurfde debuut van Juan Cabral exclusief en globaal presenteren op hun platform. Two/One is een filosofische drama dat existentiële punten onderzoekt die prachtig zijn opgenomen en vol empathie is. Deze film had zijn première op het Tribeca Film Festival. De film verteld het verhaal van twee mannen die samen dezelfde ziel delen en hoe deze onbedoeld elkaar beïnvloeden.
  • Malina (1991): Op donderdag 22 oktober 2020 zal MUBI exclusief een internationale première van een 2k restoratie geven. Je kunt namelijk vanaf die datum de 2k restoratie zien van Werner Schroeter’s geliefde film Malina. Dit was de eerste keer dat de regisseur zou samen werken met de welbekende actrice Isabelle Huppert. De film is een adaptatie van Ingeborg Bachmann’s boek uit 1971 . De film wordt sterk geleidt door de meesterlijke prestatie van Huppert en maakt ook nog gebruik van adembenemende visuele effecten.
  • Swallow (2019): Op 31 oktober 2020 zal MUBI exclusief de veelgeprezen psychologische thriller Swallow presenteren. De film had zijn première op het Tribeca Film Festival in 2019. De hoofdrolspeelster Hayley Bennett won zelfs de prijs voor Beste Actrice. De film verteld het verhaal van een vrouw die compulsief en zonder controle gevaarlijke objecten begint te eten.
  • Spotlight on Pedro Almodóvar: MUBI wilt graag de proactieve films van de Spaanse film auteur Pedro Almodóvar in de spotlight zetten. Dus komt er een nieuwe special op MUBI vol met Almodóvar’s films van de late jaren ’90 tot de midden jaren ’00. Almodóvar werd pas echt bekend nadat hij zijn eerste Academy Award had gewonnen voor zijn film All About My Mother – ook wel bekend onder zijn originele titel Todo sobre mi madre. Deze film kun je dus nu ook zien op MUBI. Één andere bekende film van deze regisseur die je kunt zien is Talk to Her (Hable con ella). Almodóvar heeft veelvoorkomende samenwerkingen met Cecilia Roth en Penélope Cruz. Die zul je dus ook vaker voorbij zien komen in deze speciale spotlight dat op deze regisseur nu gericht wordt.
  • The Inimitable Image: An Amit Dutta Retrospective: MUBI is er trots op om een nieuwe retrospectieve reeks te kunnen lanceren. Dit keer is de reeks volledig bedoeld voor filmmaker Amit Dutta – een van de meest kenmerkende en unieke hedendaagse filmmakers uit India. Dutta zoekt het expressieve op in zijn films en krijgt daarvoor ook veel lof. Onder andere van film festivals zoals die uit Rotterdam en Venice. Deze reeks begint met een van zijn beste werken genaamd Nainsukh. Deze film gaat over een schilder uit de 18e eeuw.
  • Éric Rohmer: Comedies and Proverbs: Vanaf oktober brengt MUBI de volledige “Comedies and Proverbs”-reeks van de Franse filmmaker Éric Rohmer uit. Dit wordt gedaan in veerband met zijn 100ste verjaardag. In oktober kun je de volgende films van hem al bekijken: The Aviator’s Wife (1980), A Good Marriage (1981), and Pauline At The Beach (1982)
  • Rabah Ameur-Zaïmeche and the Specters of History: Een andere retrospectieve reeks die deze maand uitkomt gaat over het werk van Rabah Ameur-Zaïmeche. Deze uitdagende Frans-Algerijnse auteur heeft al een naam voor zichzelf gemaakt op film festivals. Dit heeft hij weten te doen door met zijn films het verleden van Algerije te bezoeken, zodat er ook naar de toekomst van dit land gekeken kan worden. Zijn laatst uitgekomen werk South Terminal (2019) zal eerste op MUBI geplast worden. Andere films die je later van hem kunt bekijken zijn: Story of Judas (2015), Dernier Maquis (2008) and Wesh Wesh, Qu’est-ce Qui Se Passe? (2001).
Swallow op MUBI
Swallow is één van de films die ik binnenkort zal gaan recenseren!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Gerelateerde Artikelen

Roald Dahl's The Witches Giveaway

Roald Dahl’s The Witches Giveaway | Blu-ray

In samenwerking met Day One MPM & Warner Home Video mag ik een Roald Dahl’s The Witches Giveaway houden. Mijn dank aan beiden voor deze samenwerkingsmogelijkheid. De prijs van deze giveaway is één Blu-ray exemplaar van Roald Dahl’s The Witches die naar de winnaar toegestuurd zal worden.

Lees Verder >
Roald Dahl's The Witches (2020)

Roald Dahl’s The Witches (2020) – Film Recensie

Roald Dahl’s The Witches is een fantasie familiefilm uit 2020. De film is geregisseerd door Robert Zemeckis. Het verhaal is geschreven door Zemeckis, Kenya Barris en Guillermo del Toro. Er zijn dus grote namen verbonden aan deze film, maar betekent dit ook dat de film daadwerkelijk goed of geweldig is?

Lees Verder >
Beau Séjour Reeks 2

Beau Séjour Reeks 2 – Recensie

Vandaag recenseer ik Beau Séjour Reeks 2. Beau Séjour is een Belgische dramaserie van productiehuis De Mensen. De serie is gecreëerd door Nathalie Basteyns, Kaat Beels, Sanne Nuyens en Bert van Dael. Beau Séjour Reeks 2 is nu te koop op DVD.

Lees Verder >

Dé Beste Plek voor Nederlandse Recensies & Giveaways

Blu-ray & DVD

On Demand

Games

Neem contact op

Klik op de knop hieronder om bij de contact-pagina te komen van deze website. Of stuur hoofdredacteur Seb direct een mail via contact@sebkijk.nl.