Studentendrukwerk 2020 – Foto op Aluminium Recensie

Ben jij op zoek naar een webshop waar je foto’s op grote doeken kunt laten uitprinten? En zou je dit doek graag omlijst ontvangen? Dan zul je bij Studentendrukwerk misschien wel op de juiste plek zitten. Vandaag zal ik jullie vertellen over mijn ervaring met dit bedrijf en zijn webshop.

Dit artikel is niet gesponsord door Studentendrukwerk. Ik heb wel een recensie-exemplaar mogen ontvangen voor dit artikel, maar verder dan dit ging onze samenwerking ook niet.

Van Studentendrukwerk heb ik de mogelijkheid gekregen om zelf een foto op aluminium te ontwerpen. Ik heb gekozen om de posters van een aantal van mijn favoriete films naast elkaar te zetten. Deze heb ik als één foto op aluminium laten drukken. Ik was eerlijk gezegd enorm verrast door de heldere kwaliteit van het werk dat ik heb gekregen. Het ziet er prachtig uit en is in volledige helderheid te bekijken.

Het systeem waarmee je je gewenste product kunt ontwerpen is zeer makkelijk te gebruiken. Een groot pluspunt van dit systeem is dat het aangeeft als iets in je product niet of matig helder is. Daarnaast geeft het systeem ook nog eens aan wanneer je juist iets toevoegt wat wel een sterke helderheid heeft.

De tien films die ik heb gekozen voor dit werk zijn: War for the Planet of the Apes, Dawn of the Planet of the Apes, Terminator 2: Judgment Day, Ad Astra, Jurassic Park, 1917, Cloudy with a Chance of Meatballs, Lust for Life, The Lion King en Inglorious Basterds. Alle 10 zijn het films die ik erg hoog in mijn favorieten-lijst heb staan. Om de posters van verschillende kleuren en gradaties zo helder naast elkaar te mogen zien is simpelweg indrukwekkend.

Zou ik iedereen dan direct aanraden om voortaan bij Studentendrukwerk je foto’s te laten drukken en in te laten lijsten? Ja, maar wel met voorwaarden. Zo moet je een redelijk bedrag betalen voor de foto en voor het drukken hiervan. Dit is uiteraard bij een foto op aluminium zeer begrijpelijk. Toch is het een product waar je misschien wel voor moet gaan sparen. Als je een familiefoto laat drukken als cadeau voor bijvoorbeeld een familielid, dan kun je ook samen de kosten verdelen. Dan vallen de kosten wel mee. Als je echter alle kosten zelf betaald, dan kan het nogal prijzig worden.

Het belangrijkste nadeel, met het drukken van een foto op aluminium, is dat je niet echt een duidelijke gebruikshandleiding krijgt. Als je dus niet een goede klusjesman of -vrouw bent, dan zul je al snel moeite hebben met het ophangen van je lijst. Het is mij zelf nog steeds niet gelukt om de lijst op te hangen. Ik kreeg de uitleg op een klein vel papiertje. Voor mijn gevoel was dit uitgetypt op Word en nog voor het verzenden uitgeprint. Hierdoor voelt het als koper wat klantonvriendelijk aan.

Als koper verwacht je een zekere kwaliteit. Niet alleen van het product zelf, maar ook van bijvoorbeeld de klantvriendelijkheid of in dit geval de gebruikersaanwijzingen. Het product zelf is perfect. De foto op aluminum is simpelweg geweldig, net zoals de omlijsting zelf. Het is alleen zo jammer dat er geen duidelijke gebruiksaanwijzing bijzit en dat het product nogal prijzig is. Ook al is dit laatste tenminste nog begrijpelijk.

Heb jij geen interesse in een foto op aluminium? Bij Studentendrukwerk kun je meer dan alleen foto’s laten drukken of scripties laten printen. Zo kun je ook bierviltjes laten bedrukken. In deze aparte corona-tijden is het zelfs mogelijk om je mondkapjes te laten bedrukken. Wil jij mondkapjes bedrukken? Klik dan op “mondkapjes bedrukken” en je wordt gebracht naar de website van Studentendrukwerk. Hier zul je meer informatie vinden over deze optie!

Studentendrukwerk 2020
Een close-up van het uiteindelijke resultaat dat Studentendrukwerk heeft geleverd. De kwaliteit van mijn gemaakte foto mag dan misschien wat minder zijn, maar de kwaliteit van het resultaat mag er zeker weten zijn.

Over Studentendrukwerk

Al het drukwerk van Studentendrukwerk wordt geproduceerd in hun eigen digitale drukkerij. Dit wordt geproduceerd met een state of art machinepark. Doordat zij alles in eigen huis produceren kunnen zij snel leveren, en kunnen zij de kwaliteit waarborgen. Zij zijn onderdeel van Chris Russell en hebben al meer dan 25 jaar ervaring in drukwerk. Chris Russell BV is een full-service reclamebureau en een digitale drukkerij. Dit bedrijf verzorgt al meer dan 25 jaar reclame en drukwerk voor toonaangevende winkelketens in Nederland, maar ook voor studenten die het beste drukwerk willen voor hun scriptie.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.