That ’90s Show Seizoen 1 – Recensie

Het is alweer een flinke tijd geleden dat een gastrecensent een recensie heeft geschreven voor deze website. Met deze recensie van het eerste seizoen van That ’90s Show komt hier nu verandering in. Deze recensie is namelijk geschreven door gastrecensent Sammie Vos. De eindredactie is wel gedaan door de hoofdredacteur en oprichter van SebKijk: Sebastiaan Khouw.

Maar wie is Sammie? Ze studeert journalistiek aan de Hogeschool Utrecht en zit nu in haar tweede jaar. Sammie contacteerde Sebastiaan met de vraag of ze een gastrecensie kon schrijven om zo te oefenen in het werkveld waar ze als freelance journalist later wil eindigen. Zo gezegd, zo gedaan! Of is het eerder zo gevraagd, zo gedaan? Maar genoeg introducties voor nu, want hieronder volgt de recensie van That ’90s Show Seizoen 1.

Over That ’90s Show Seizoen 1

That ‘90s Show is een Amerikaanse sitcom televisieserie dat als een vervolg dient op de populaire sitcom That ‘70s Show. Het eerste seizoen van That ‘90s Show beleefde zijn première op 19 januari 2023 op Netflix. De maand daarna werd de serie al verlengd voor een tweede seizoen. De cast van That ‘90s Show Seizoen 1 bestaat uit onder andere Debra Jo Rupp, Kurtwood Smith, Callie Haverda, Ashley Aufderheide, Mace Coronel, Reyn Doi, Sam Morelos, Maxwell Acee Donovan, Andrea Anders, Laura Prepon, en Wilmer Valderrama. That ‘90s Show Seizoen 1 bevat ook gastrollen van Topher Grace, Mila Kunis, Ashton Kutcher, Tommy Chong, Don Stark en Jim Rash.

Bekijk hier de officiële trailer van That ’90s Show Seizoen 1.

Recensie

That ‘90s Show is een reboot van de geliefde That ‘70s Show uit de jaren negentig. De schrijvers van deze Netflix-serie zijn Bonnie TurnerLindsey Turner en Gregg Mettler. Direct vanaf de start van het eerste seizoen word je meteen meegenomen door een gevoel van nostalgie. De nostalgische serie geeft ons een nieuwe blik op het leven van onze favoriete droge ouders Kitty en Red. De woonkamer van Red en Kitty is grappig genoeg geen spat veranderd. Hetzelfde geldt voor de kelder waarin de oude vriendengroep uit That ‘70s Show grotendeels hun avonturen beleefden.

In het eerste seizoen gaan Eric en Donna samen met hun tienerdochter Leia op bezoek bij Kitty en Red. Dit doen ze voordat Eric en Leia naar een ruimtekamp zullen gaan voor de zomer. De serie voelt door het bijzijn van de oude karakters als een echte ode aan de fans van That ‘70s Show. Bovendien maken personages als Michael Kelso en Jackie Burkhart ook een korte verschijning. Michael en Jackie hebben ook een zoon, genaamd Jay. Leia en Jay zullen uitmaken van de nieuwe vriendengroep van de jaren negentig.

That '90s Show Seizoen 1
Bron: Glamour, Netflix Nederland en Carsey-Werner Group.

Leia heeft niet veel vrienden thuis in Boston. Ze is een brave tiener die vergeleken haar leeftijdsgenoten ietwat sullig is. De nieuwe buren van Kitty en Red is een alleenstaande vrouw genaamd Sherri. Ze heeft twee kinderen: Gwen en Nate. Leia en Gwen worden meteen vrienden van elkaar, ook al verschillen ze een hoop. Gwen is een stoer meisje die zich niet laat vertellen wat ze moet doen. Gwen laat Leia de rest van haar vriendengroep ontmoeten. Haar broer Nate is een ietwat dommere atleet. Hij zit in een vaste relatie met het slimme verstandige meisje Nikki.

Ozzy is een humoristische en directe jongen. Hij maakt ook deel uit van de vriendengroep die nu de kelder in bezit hebben voor de zomer. Wanneer Leia beseft dat ze eigenlijk helemaal niet met haar vader naar ruimtekamp wil en liever in Point Place wil blijven bij haar opa en oma, besluit ze dat aan haar vader te vertellen. Eric pakt dit niet meteen goed op, maar besluit uiteindelijk dat de herinneringen die hij zelf gemaakt heeft, met zijn vrienden in Point Place, zijn dochter ook gunt.

That '90s Show Seizoen 1
Bron: Showbiz Cheat Sheet, Netflix Nederland en Carsey-Werner Group.

Een van de verhaallijnen dat een rode lijn in de serie wordt, is de opbloeiende relatie van Leia en Jay. Wanneer Gwen erachter komt dat Leia haar eerste zoen nog nooit heeft gehad, proberen ze iemand te vinden om Leia haar eerste zoen te geven. Ze landen uiteindelijk op Jay, de stoere, knappe, maar niet bepaald de slimste jongen in de groep. Wanneer Jay de kus afwijst, omdat hij als ze een eerste kus krijgen wil dat het speciaal is, begint Leia hem echt leuk te vinden.

Ondertussen wordt Sherri een vast karakter. Sherri is in het begin van de serie een handvol voor Kitty en Red. Later in de serie krijgt vooral Kitty steeds meer een band met Sherri. Sherri staat erom bekend dat ze met veel mannen date en er geen enkele kan vasthouden. Een van haar mannen is de jonge buitenlandse kapper Fez. Fez kennen we nog van That ‘70s Show en zijn humoristische bijzondere innerlijk is eigenlijk nog steeds hetzelfde.

That '90s Show Seizoen 1
Bron: Netflix Nederland en Carsey-Werner Group.

Ondanks dat de serie zich afspeelt in de jaren negentig zit er een moderne draai aan. Zo maakt Ozzy zich druk hoe hij uit de kast gaat komen bij Kitty. Daarnaast is de serie meer multicultureel geworden dan we gewend waren van That ‘70s Show. De goedgeschreven serie met slimme grappen zorgt ervoor dat je alle tien de afleveringen in een keer wil afkijken. Liefde, onzekerheid, humor en het gevoel van tiener zijn komen er allemaal in terug. That ’90s Show Seizoen 1 is nu te streamen op Netflix in Nederland.

Waardering: 3.5 uit 5.

Sammie Vos

Sammie Vos is een tweedejaars studente aan de Hogeschool Utrecht. Op SebKijk oefent ze met het schrijven van recensies over films en series.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.