Dramafilm The Albanian Virgin is vanaf 9 november 2023 in de Nederlandse bioscopen te zien

Op 9 november 2023 brengt J&J Films in samenwerking met M&N Media Group de Albanese dramafilm The Albanian Virgin uit in de Nederlandse bioscopen. The Albanian Virgin is de nieuwste film van regisseur Bujar Alimani. De filmmaker regisseerde eerder al de veelgeprezen films Amistia (2011) en Delegacioni (2018). Alimani wordt gezien als een van de belangrijkste scenarioschrijvers en regisseurs van de “New Albanian Cinema.” Zijn werk bestaat grotendeels uit een combinatie van fantasierijke verbeeldingen en harde waarheden. Zo spelen thema’s als moed, wilskracht en een vrouwelijke revolutie een belangrijke rol in zijn nieuwste film The Albanian Virgin.

Over The Albanian Virgin (2021)

The Albanian Virgin is een Albanese dramafilm uit 2021. De film is dus geregisseerd door de gerenommeerde filmmaker Bujar Alimani. Het scenario van de film is geschreven door Katja Kittendorf. Rina Krasniqi speelt de hoofdrol van Luana en Igli Zarka speelt de belangrijkste bijrol: Agim. De film heeft een speeltijd van 123 minuten. De producenten van The Albanian Virgin zijn Anita Elsani en Lesley Bruce-Neary. Het verhaal volgt het leven van een jonge vrouw in de jaren 1950. De film neemt plaats in een, door rivaliteit tussen de communisten en nationalisten, verscheurd Albanië.

In de Albanese bergen woont de jonge Luana met haar familie in een dorp waar tradities buitengewoon belangrijk zijn. Ze groeit op met haar beste vriend Agim – een zoon van communisten. Langzamerhand groeit hun vriendschap door naar een liefdevolle relatie. Toch kan Luana als de dochter van een vooraanstaande dorpsleider niet zelf kiezen met wie ze trouwt. Wanneer ze de man ontmoet die haar familie voor ogen heeft, wordt het steeds duidelijker dat ze als vrouw alleen maar mag gehoorzamen.

De moord op haar vader doet Luana besluiten om als man door het leven te gaan en zo wraak te nemen op haar vaders moordenaar. The Albanian Virgin is geselecteerd voor de competitie van de Jongerenjury van het Film by the Sea Festival van 2023. De film zal op zondag 10 september 2023 zijn Nederlandse première beleven in Vlissingen bij bioscoop CineCity. The Albanian Virgin zal vanaf 9 november 2023 officieel te zien zijn in de Nederlandse bioscopen.

Bekijk hier de officiële trailer van The Albanian Virgin (2021). De trailer bevat Engelse ondertiteling.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.