The Assistant Giveaway | 2 x 2 Vrijkaartjes

The Assistant Giveaway 2019

Vanaf 19 november 2020 draait The Assistant in de Nederlandse bioscopen. Om dit te vieren mag ik in samenwerking met Herrie Film & TV een “The Assistant Giveaway” houden. Wil jij kans maken op 2 vrijkaartjes voor deze prachtige en uitdagende film? Lees dan zeker dit artikel verder, want 2 personen maken kans op 2 vrijkaartjes. Ik mag namelijk 2 x 2 vrijkaartjes weggeven!

Over The Assistant

The Assistant vertelt het verhaal van Jane (Julia GarnerOzark) die eindelijk haar droombaan te pakken heeft. Ze werkt sinds enkele weken als een assistente van een succesvolle magnaat in de entertainmentwereld van New York. Als nieuwste employee krijgt ze voornamelijk de saaie routineklusjes. The Assistant laat zien hoe misbruik, seksisme en een heersend zwijgcultuur plaatsvinden in deze entertainmentwereld.

Regisseur en documentairemaker Kitty Green wist nu waar ze haar eerste narratieve film over wilde maken. Ze koos er bewust voor om de personen in macht niet te vertonen in de film. De regisseur wilde namelijk niet de film laten gaan over de misdaden van deze personen. In plaats daarvan wilde ze het systeem laten zien dat deze personen ondersteunt. Green wilde laten zien hoe er op veel plekken in de entertainmentwereld sprake is van een heersend zwijgcultuur. 

Dit is iets wat Kitty Green ook zeker weten is gelukt. Ze weet door middel van haar regiekeuzes een geloofwaardig verhaal neer te zetten. The Assistant is dan misschien niet een film die je meerdere keren voor de gezelligheid zult opzetten. Maar het is zeker weten een film die opgezet zou moeten worden om men te laten zien hoe erg misbruik van macht op de werkvloer wel niet is. Deze film laat zien hoe groot dit probleem wel niet is en hoe vaak er wel niet sprake is van extreem seksisme.

Met dank aan Herrie Film & TV voor de samenwerking bij deze The Assistant Giveaway.

The Assistant Giveaway 2019
Julia Garner schittert in haar rol in The Assistant.

Stukje uit mijn Recensie

Het hoofdpersonage Jane mag het dan misschien nog niet doorhebben of accepteren, maar zij is ook slachtoffer van misbruik en gender intimidatie op de werkvloer. Doordat ze dit helemaal opkropt zie je haar ook bijna altijd nerveus of gestresst overkomen in de film. Dat ze hierdoor fluisterend en heel voorzichtig overkomt is dan ook meer dan normaal. Garner weet dit zo geloofwaardig te doen, dat je met haar mee gaat voelen. Je voelt je oprecht rot dat ze dit meemaakt. Ik ben blij dat ze de focus bij The Assistant gelegd hebben op een werknemer.

We hebben al meer genoeg gezien en gehoord van de smeerlapperij van mensen zoals Harvey Weinstein. Het is meer dan hoog tijd om de focus te leggen op de slachtoffers en hoe zij de helden in dit verhaal kunnen zijn. Deze mensen verdienen de echte aandacht en alle steun die ze maar kunnen krijgen. 

Lees hier mijn volledige recensie!
Bekijk hier de officiële trailer van The Assistant.

Informatie Deelname The Assistant Giveaway

  1. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Een mail sturen met vragen en/of opmerkingen is altijd mogelijk.
  2. De winnaar zal via de e-mail en/of via een privé-bericht benaderd worden.
  3. Per persoon kan slechts één keer worden deelgenomen.
  4. Om deel te nemen aan deze prijsvraag moet je bepaalde gegevens achterlaten; zoals bijvoorbeeld je (volledige) naam en e-mail adres. Deze gegevens worden alleen gebruikt om de prijs naar je toe te sturen. Na afloop worden deze gegevens weer verwijderd. Bij uitzondering zullen je gegevens gedeeld worden met de sponsor, die de prijsvraag mogelijk maakt, zodat de prijs rechtstreeks naar je opgestuurd kan worden.
  5. Om mee te doen aan deze prijsvraag dien je woonachtig te zijn in Nederland.
  6. Vul je correcte adres-gegevens in, anders kan de prijs ook niet verstuurd worden.
  7. Je hoeft NIET 18 jaar of ouder te zijn om mee te doen, maar onder de 16 jaar moet je toestemming van je ouders hebben om mee te doen. Win je de prijsvraag en ben je jonger dan 16 jaar, dan kun je ook je e-mail adres van je ouders doorsturen, zodat wij eventueel contact met hun kunnen opnemen over het verzenden van de prijs.

Deelnemen aan de “The Assistant Giveaway”

Als je mee wilt doen aan de “The Assistant Giveaway”, dan moet je twee stappen ondernemen. 

  1. Allereerst moet je je volgen op mijn Instagram of Facebook-account. Klik hier voor Instagram en hier voor Facebook.
  2. Vul daarna hieronder het formulier in en klik op verzenden. Wij krijgen hiervan een melding binnen en zullen je gegevens alleen gebruiken voor de “The Assistant Giveaway”. 
  3. Belangrijk om te weten! Je kunt je aanmelden voor de “The Assistant Giveaway” tot 29 november 00:01. Ik zal op 29 of 30 november contact opnemen met de winnaars.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Gerelateerde Artikelen

Directors' Collection Foto

Cinéart lanceert Directors’ Collection

Op 30 april 2021 lanceerde Cinéart een plek waar je je kunt onderdompelen in de wereld van Cinéart’s toonaangevende regisseurs. Op die dag werd op de website van Cinéart de Directors’ Collection gelanceerd. De Directors’ Collection is de plek voor liefhebbers van auteurscinema. Het maakt niet uit of je al jaren een liefhebber bent of geïntrigeerd bent om te beginnen. Bij deze collectie kun je je laten inspireren door de uitgebreide interviews, biografieën, soundtracks, masterclasses en podcasts over de invloedrijke filmmakers van onze tijd. Daarnaast kun je uiteraard de geselecteerde films van deze meesters uit de Cinéart-catalogus kijken.

Lees Verder >
The Undoing Miniserie Giveaway 2020

The Undoing Miniserie Giveaway | Blu-ray

Lees in dit artikel hoe je mee kan doen aan The Undoing Miniserie Giveaway. In samenwerking met Day One MPM & Warner Home Video mag ik een giveaway houden voor de miniserie The Undoing. Mijn dank aan beide voor deze samenwerkingsmogelijkheid. De prijs van deze giveaway is één Blu-ray exemplaar van The Undoing die naar de winnaar toegestuurd zal worden.

Lees Verder >
The Undoing Miniserie 2020

The Undoing Miniserie (2020) – Recensie

The Undoing is een Amerikaanse psychologische thriller miniserie. De miniserie is zesdelig en het scenario is geschreven door David E. Kelley. Het verhaal is een verfilming van de roman You Should Have Known dat geschreven is door schrijfster Jean Hanff Korelitz. De miniserie is geregisseerd door Susanne Bier en de hoofdrollen worden gespeeld door Nicole Kidman, Hugh Grant, Donald Sutherland en Noah Jupe. De miniserie werd veelbesproken toen het oorspronkelijk uitkwam. De zesdelige miniserie ontving veel positieve reacties. Echter ben ik het zelf (grotendeels) niet eens met de lof die de miniserie ontvang. Lees in mijn recensie wat ik vind van de miniserie The Undoing.

Lees Verder >
Wonder Woman 1984 Giveaway

Wonder Woman 1984 Giveaway | 4K Blu-ray & 2D Blu-ray

In samenwerking met Day One MPM & Warner Home Video mag ik een grote Wonder Woman 1984 Giveaway houden. Mijn dank aan beide voor deze samenwerkingsmogelijkheid. Ik mag bij deze giveaway twee normale Blu-ray’s en één 4K Blu-ray Steelbook van Wonder Woman 1984 weggeven. De 4K Blu-ray Steelbook van Wonder Woman 1984 bevat ook nog één 3D Blu-ray en één 2D Blu-ray disc. Naast de Blu-ray’s maakt er ook nog één gelukkige winnaar kans op een sleutelhanger van de superheldin Wonder Woman zelf. Lees in dit artikel hoe je kans kan maken op deze toffe prijs!

Lees Verder >

Dé Beste Plek voor Nederlandse Recensies & Giveaways

Blu-ray & DVD

On Demand

Games

Neem contact op

Klik op de knop hieronder om bij de contact-pagina te komen van deze website. Of stuur hoofdredacteur Seb direct een mail via contact@sebkijk.nl.