The Assistant Giveaway | 2 x 2 Vrijkaartjes

The Assistant Giveaway 2019

Vanaf 19 november 2020 draait The Assistant in de Nederlandse bioscopen. Om dit te vieren mag ik in samenwerking met Herrie Film & TV een “The Assistant Giveaway” houden. Wil jij kans maken op 2 vrijkaartjes voor deze prachtige en uitdagende film? Lees dan zeker dit artikel verder, want 2 personen maken kans op 2 vrijkaartjes. Ik mag namelijk 2 x 2 vrijkaartjes weggeven!

Over The Assistant

The Assistant vertelt het verhaal van Jane (Julia GarnerOzark) die eindelijk haar droombaan te pakken heeft. Ze werkt sinds enkele weken als een assistente van een succesvolle magnaat in de entertainmentwereld van New York. Als nieuwste employee krijgt ze voornamelijk de saaie routineklusjes. The Assistant laat zien hoe misbruik, seksisme en een heersend zwijgcultuur plaatsvinden in deze entertainmentwereld.

Regisseur en documentairemaker Kitty Green wist nu waar ze haar eerste narratieve film over wilde maken. Ze koos er bewust voor om de personen in macht niet te vertonen in de film. De regisseur wilde namelijk niet de film laten gaan over de misdaden van deze personen. In plaats daarvan wilde ze het systeem laten zien dat deze personen ondersteunt. Green wilde laten zien hoe er op veel plekken in de entertainmentwereld sprake is van een heersend zwijgcultuur. 

Dit is iets wat Kitty Green ook zeker weten is gelukt. Ze weet door middel van haar regiekeuzes een geloofwaardig verhaal neer te zetten. The Assistant is dan misschien niet een film die je meerdere keren voor de gezelligheid zult opzetten. Maar het is zeker weten een film die opgezet zou moeten worden om men te laten zien hoe erg misbruik van macht op de werkvloer wel niet is. Deze film laat zien hoe groot dit probleem wel niet is en hoe vaak er wel niet sprake is van extreem seksisme.

Met dank aan Herrie Film & TV voor de samenwerking bij deze The Assistant Giveaway.

The Assistant Giveaway 2019
Julia Garner schittert in haar rol in The Assistant.

Stukje uit mijn Recensie

Het hoofdpersonage Jane mag het dan misschien nog niet doorhebben of accepteren, maar zij is ook slachtoffer van misbruik en gender intimidatie op de werkvloer. Doordat ze dit helemaal opkropt zie je haar ook bijna altijd nerveus of gestresst overkomen in de film. Dat ze hierdoor fluisterend en heel voorzichtig overkomt is dan ook meer dan normaal. Garner weet dit zo geloofwaardig te doen, dat je met haar mee gaat voelen. Je voelt je oprecht rot dat ze dit meemaakt. Ik ben blij dat ze de focus bij The Assistant gelegd hebben op een werknemer.

We hebben al meer genoeg gezien en gehoord van de smeerlapperij van mensen zoals Harvey Weinstein. Het is meer dan hoog tijd om de focus te leggen op de slachtoffers en hoe zij de helden in dit verhaal kunnen zijn. Deze mensen verdienen de echte aandacht en alle steun die ze maar kunnen krijgen. 

Lees hier mijn volledige recensie!
Bekijk hier de officiële trailer van The Assistant.

Informatie Deelname The Assistant Giveaway

  1. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Een mail sturen met vragen en/of opmerkingen is altijd mogelijk.
  2. De winnaar zal via de e-mail en/of via een privé-bericht benaderd worden.
  3. Per persoon kan slechts één keer worden deelgenomen.
  4. Om deel te nemen aan deze prijsvraag moet je bepaalde gegevens achterlaten; zoals bijvoorbeeld je (volledige) naam en e-mail adres. Deze gegevens worden alleen gebruikt om de prijs naar je toe te sturen. Na afloop worden deze gegevens weer verwijderd. Bij uitzondering zullen je gegevens gedeeld worden met de sponsor, die de prijsvraag mogelijk maakt, zodat de prijs rechtstreeks naar je opgestuurd kan worden.
  5. Om mee te doen aan deze prijsvraag dien je woonachtig te zijn in Nederland.
  6. Vul je correcte adres-gegevens in, anders kan de prijs ook niet verstuurd worden.
  7. Je hoeft NIET 18 jaar of ouder te zijn om mee te doen, maar onder de 16 jaar moet je toestemming van je ouders hebben om mee te doen. Win je de prijsvraag en ben je jonger dan 16 jaar, dan kun je ook je e-mail adres van je ouders doorsturen, zodat wij eventueel contact met hun kunnen opnemen over het verzenden van de prijs.

Deelnemen aan de “The Assistant Giveaway”

Als je mee wilt doen aan de “The Assistant Giveaway”, dan moet je twee stappen ondernemen. 

  1. Allereerst moet je je volgen op mijn Instagram of Facebook-account. Klik hier voor Instagram en hier voor Facebook.
  2. Vul daarna hieronder het formulier in en klik op verzenden. Wij krijgen hiervan een melding binnen en zullen je gegevens alleen gebruiken voor de “The Assistant Giveaway”. 
  3. Belangrijk om te weten! Je kunt je aanmelden voor de “The Assistant Giveaway” tot 29 november 00:01. Ik zal op 29 of 30 november contact opnemen met de winnaars.

Misschien is dit ook iets voor je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.