The Flash belooft multiversele gekte in eerste veelbelovende trailer

De snelste superheld aller tijden – de enige echte Flash (of eerder The Flash) – heeft dan eindelijk een eerste officiële trailer gekregen voor zijn opkomende speelfilm. Naast een trailer van bijna 3 minuten, ontving de film ook nog een televisiespotje ter ere van de Super Bowl. Enkele dagen geleden kwam er ook al eerste officiële filmposter uit om de release van The Flash te verkondigen. The Flash en Batman zijn mijn favoriete superhelden, en ondanks dat ik meer een fan ben van Wally West dan Barry Allen, keek ik al voor een langere tijd uit naar zijn speelfilm.

Om deze reden wil ik meer stilstaan bij al het nieuws dat, de afgelopen dagen, rondom deze speelfilm is vrijgekomen. Het duurt nog enkele maanden voordat de film uitkomt, maar in dit artikel kun je alvast de eerste officiële trailer, de Big Game TV Spot en de eerste poster van de opkomende superhelden film bekijken.

Over The Flash (2023)

The Flash is een opkomende Amerikaanse superhelden film gebaseerd op de gelijknamige DC Comics superheld. De film is geproduceerd door Warner Bros. Pictures, DC Studios, Double Dream, en the Disco Factory. De film wordt uitgebracht door Warner Bros. Pictures. The Flash is film nummer 13 in het DC Extended Universe – dat ook wel bekend staat onder zijn afkorting: het DCEU. De film is geregisseerd door Andy Muschietti, die je onder andere kunt kennen voor het regisseren van It (2017) en It: Chapter Two (2019). Het scenario is geschreven door Christina Hodson. De titulaire hoofdrol wordt gespeeld door Ezra Miller.

De rest van de cast bestaat onder andere uit Sasha Calle, Michael Shannon, Ron Livingston, Maribel Verdú, Kiersey Clemons, Antje Traue, Ben Affleck en Michael Keaton. Het verhaal van The Flash gaat over Barry Allen die met zijn supersnelle krachten terug de tijd in reist om de moord op zijn moeder te voorkomen. Dit brengt echter onvoorziene en destructieve consequenties met zich mee… Het verhaal van de film is geïnspireerd op het stripboek verhaal genaamd Flashpoint. In Flashpoint reist Barry Allen ook terug de tijd in om de moord op zijn moeder te voorkomen.

Bekijk hier de officiële Big Game TV Spot voor The Flash (2023).

Hierdoor verandert hij de tijdlijn van het gehele universum. Bruce Wayne is nooit Batman geworden, omdat hij degene is die gestorven is in plaats van zijn ouders. Zijn vader – Thomas Wayne – is Batman in deze tijdlijn en zijn moeder – Martha Wayne – niemand minder dan de Joker. Superman werd daarnaast nooit als baby gevonden door de familie Kent, maar werd als baby gevangengenomen door de Amerikaanse overheid. In zijn gevangenschap kreeg hij nooit echt zonlicht te zien en werd hij gebruikt als proefkonijn.

Ben je benieuwd hoe een directe adaptatie van dit stripboek verhaal eruit ziet? Dan kan ik je de DC Comics animatiefilm Justice League: The Flashpoint Paradox sterk aanraden. Het verhaal van de speelfilm rondom The Flash zal anders verlopen. Dit is ook terug te zien aan de keuze om twee Batman acteurs in de film voor te laten komen – namelijk Michael Keaton en Ben Affleck. Daarnaast komt er in deze film geen Superman voor, maar een Supergirl (die gespeeld wordt door Sasha Calle). Ook zijn er twee Barry Allens in deze film, doordat de oorspronkelijke Barry Allen een nieuwe tijdlijn, inclusief een nieuwe versie van zichzelf, heeft gemaakt.

Bron: Twitter.com, DC Comics, DC Studios, DC Entertainment, Warner Bros., Warner Bros. Pictures en Warner Bros. Holland.

Ondanks dat een speelfilm rondom The Flash er nu eindelijk echt aankomt, waren er al plannen voor een film sinds de late jaren 1980. Verschillende schrijvers en regisseurs probeerden een film van de grond te krijgen. In 2014 veranderde de aanpak doordat de film onderdeel zou worden van het DC Extended Universe. Datzelfde jaar werd hoofdrolspeler Ezra Miller nog gecast als The Flash. De acteur was voor het eerst als het personage (kort) te zien in Batman v Superman: Dawn of Justice uit 2016.

De jaren daarna waren er weer verschillende regisseurs aangenomen om de film te regisseren, maar deze verlieten allemaal het filmproject onder artistieke meningsverschillen. Voorbeelden hiervan zijn Seth Grahame-Smith, Rick Famuyiwa en het duo van John Francis Daley en Jonathan Goldstein. In juli 2019 werden Muschietti en Hodson aangenomen om de film te maken. De film werd na zijn productie nog meerdere malen uitgesteld, vanwege de COVID-19 pandemie, post-productie problemen en veranderingen aan het DC Extended Universe. Uiteindelijk zal The Flash de Nederlandse bioscopen snel betreden op 15 juni 2023. In Amerika komt de film een dag later uit.

Bekijk hier de eerste officiële trailer van The Flash (2023). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.