Het hoofdpersonage van The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes is het tegenovergestelde van Katniss Everdeen

Het is alweer acht jaar geleden dat The Hunger Games: Mockingjay – Part 2 uitkwam. De films rondom de populaire boekenreeks kwamen hiermee tot een stilstand. Later dit jaar wordt er nieuw leven geblazen in de filmreeks met de komst van de prequel film The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes. De prequel film is gebaseerd op de gelijknamige prequel roman van auteur Suzanne Collins. Het verhaal speelt zich meer dan 60 jaar af voor de evenementen van de eerste film uit The Hunger Games filmreeks.

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes legt in het verhaal de focus op Coriolanus Snow toen hij nog een jonge man was in het Capitool. Dit personage was de grote schurk uit de eerste vier films van de franchise. In deze films werd hij gespeeld door de beroemde acteur Donald Sutherland. In The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes speelt acteur Tom Blyth de jongere versie van hetzelfde personage.

Regisseur Francis Lawrence regisseerde eerder al The Hunger Games: Catching Fire, The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 en The Hunger Games: Mockingjay – Part 2. Nu is Lawrence teruggekeerd naar de filmfranchise om The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes te regisseren. Oorspronkelijk twijfelde de regisseur of hij wel terug wilde keren naar deze wereld. Dit kwam vooral doordat Katniss Everdeen geen rol speelt in dit verhaal.

Het hoofdpersonage van The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes is het tegenovergestelde van Katniss Everdeen
Bron: Independent Films, Fanart.tv, Lionsgate, Color Force en Good Universe.

Lawrence vroeg zich terecht af of mensen wel een film over The Hunger Games zouden gaan zien zonder de aanwezigheid van dit personage. Uiteindelijk besloot de regisseur toch terug te keren naar deze wereld. Een grote reden voor zijn terugkeer was hoe de nieuwe heldin Lucy Gray Baird gepresenteerd gaat worden in de opkomende film. In de film wordt ze gespeeld door actrice Rachel Zegler. De filmmaker noemde dit personage “de anti-Katniss.”

Dit is wat hij nog meer te zeggen had over het verschil tussen deze twee personages: “Katniss was een introvert persoon en een overlever. Ze was behoorlijk stil en stoïcijns, je zou bijna kunnen zeggen dat ze aseksueel was. Lucy Gray is het tegenovergestelde. Ze draagt haar seksualiteit op haar mouw.” Daarnaast noemde de filmmaker het nieuwe personage een echte performer.

Lucy Gray Baird geniet van de aandacht die ze krijgt nu de schijnwerpers op haar gericht staan. “Ze houdt van de menigte”, zegt Lawrence. “Ze weet hoe ze menigten moet bespelen en mensen moet manipuleren.” The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes zal vanaf 16 november 2023 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Bekijk hierboven de officiële trailer van The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes (2023). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.