The Killer herenigt regisseur David Fincher met Se7en scenarioschrijver

De opkomende film The Killer heeft filmmaker David Fincher herenigd met scenarioschrijver Andrew Kevin Walker. Fincher staat nu bekend als een van de grootste filmmakers en regisseurs van de afgelopen dertig jaar, maar dit is niet altijd het geval geweest. Zijn carrière filmmaker begon nogal zwakjes toen hij bekend stond voor het regisseren van Alien 3 (ook wel bekend als Alien³). Het maken van Alien 3 was voor de gehele cast en crew een grote marteling. De film werd zowel door de recensenten als door het alledaagse filmpubliek minder positief ontvangen dan Alien uit 1979 en Aliens uit 1986.

Finchers carrière als filmmaker veranderde plotseling volledig toen hij een paar jaar later de film Se7en regisseerde. De film werd door recensenten en filmliefhebbers uitgeroepen als een moderne filmklassieker. De film bevatte indrukwekkende acteerprestaties en een krachtig verhaal. Hierbij leverde zowel Fincher als Walker uitstekend werk af aan het verhaal van Se7en. Walkers scenario voor Se7en werd oorspronkelijk door veel filmmakers en filmstudio’s beschouwd als te donker en te gewelddadig.

Regisseur Fincher en hoofdrolspeler Brad Pitt drongen erop aan om het originele einde van de film niet te veranderen. Het succes van de film was grotendeels te danken aan het donkere verhaal – inclusief het gruwelijke einde – van Walker. Finchers carrière als filmmaker had er heel anders uit kunnen zien, had hij niet samengewerkt met Walker of had hij toch het einde van Se7en laten aanpassen. Naast dat Walker het scenario voor films schreef als Sleepy Hollow, hielp hij de scenarioschrijvers van films als Event Horizon and Fight Club ook bij het afmaken van het verhaal.

The Killer herenigt regisseur David Fincher met Se7en scenarioschrijver
Bron: Netflix, Netflix Media Center, Netflix Nederland, Archaia Entertainment, Boom! Studios, Panic Pictures (II), Paramount Pictures en Plan B Entertainment.

De reünie tussen Fincher en Walker is niet anders dan groots te noemen. Deze nieuwe samenwerking zou in veel opzichten net zo bepalend kunnen zijn voor hun toekomstige carrière als toen ze samenwerkten aan Se7en. The Killer lijkt weer een duistere psychologische thriller te worden – een filmgenre waar Fincher en Walker bekend voor staan. Fincher heeft de laatste paar jaren minder films uitgebracht. Wel bracht de filmmaker in 2020 de biografische film Mank uit op Netflix.

Zijn opkomende film The Killer lijkt zijn echte grootse terugkomst naar de filmwereld te zijn. Hierbij maakt hoofdrolspeler Michael Fassbender ook een mooie terugkeer naar de filmwereld. De laatste grote film van de acteur was X-Men: Dark Phoenix en deze film kwam alweer uit in 2019. The Killer belooft dus niet alleen een grootse reünie van Fincher en Walker, maar ook een spectaculaire filmische terugkeer voor Fassbender.

Bekijk hierboven de officiële teaser trailer van The Killer (2023). De teaser trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.