The Man Who Sold His Skin is nu te streamen op Sooner in Nederland

The Man Who Sold His Skin is een Tunesische dramafilm uit 2020. De film is geregisseerd door Kaouther Ben Hania. Vandaag tip ik de film The Man Who Sold His Skin en streamingdienst Sooner waar de film nu te zien is. The Man Who Sold His Skin werd genomineerd voor Beste Buitenlandse Film bij de Academy Awards in 2021. De film was daarnaast de openingsfilm van het Movies that Matter Festival van 2021.

Over The Man Who Sold His Skin (2020)

Kaouther Ben Hania is zowel de regisseur als de scenarioschrijver van The Man Who Sold His Skin. De film is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van Tim Steiner. Hij werd door de Belgische kunstenaar Wim Delvoye getransformeerd in een menselijk kunstwerk. In The Man Who Sold His Skin wordt een mens letterlijk in een object veranderd en als zodanig gekocht en verkocht. De cast van The Man Who Sold His Skin bestaat uit (o.a.) Yahya Mahayni, Dea Liane, Koen de Bouw, Darina Al Joundi, Christian Vadim, Wim Delvoye, Monica Belluci en Saad Lostan.

The Man Who Sold His Skin heeft een speeltijd van 104 minuten. Het verhaal van The Man Who Sold His Skin gaat over Sam Ali. Hij wordt van zijn grote liefde gescheiden en ontvlucht Syrië. Zijn leven komt op zijn kop te staan wanneer hij de beroemde en controversiële kunstenaar Jeffrey Godefroi ontmoet. Deze kunstenaar maakt van ongebruikelijke objecten waardevolle kunst. Godefroi biedt Sam de mogelijkheid naar Europa te reizen door zijn rug beschikbaar te stellen voor kunstzinnige experimenten.

Sam groeit uit tot een levend kunstwerk dat miljoenen waard is op de kunstmarkt. De vrijheid die hij dacht te krijgen, blijkt een leugen te zijn. Kan Sam aan zijn eigen lichaam ontsnappen? De film beleefde zijn wereldpremière op het Internationale Filmfestival van Venetië op 4 september 2020. The Man Who Sold His Skin was vanaf 4 augustus 2021 te zien in België. De film werd in Nederland uitgebracht op 14 oktober 2021.

Bekijk hierboven de officiële trailer van The Man Who Sold His Skin (2020). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

Over streamingdienst Sooner

Sooner is een streamingdienst dat werd opgericht in 2020. In dat jaar werd het platform gelanceerd in Duitsland, Oostenrijk, België, Luxemburg en Zwitserland. Sooner is sinds 2023 ook op de Nederlandse markt. De streamingdienst is een initiatief van onafhankelijke Belgische producenten distributeurs. Sooner biedt een alternatieve aanpak voor onafhankelijke en diverse cinema. Op de streamingdienst zul je een rijke catalogus aan films terugvinden.

Hierbij ligt de nadruk op hedendaagse Europese onafhankelijke cinema. Sommige van deze films zijn moderne klassiekers, terwijl andere films (vaak onverdiend) onder de radar blijven. Op Sooner is de mogelijkheid om deze films opnieuw te ontdekken. Deze streamingdienst is daarom een mooie plek om bekende en minder bekende regisseurs te ontdekken.

Via thema’s, specials, collecties en artikels zet de streamingdienst belangrijke personen uit de filmgeschiedenis in de schijnwerpers. Sooner houdt je ook op de hoogte van de belangrijkste filmfestivals. Hierbij leggen ze de focus hun eigen collectie van geselecteerde films en prijswinnaars. The Man Who Sold His Skin is nu te streamen op Sooner in Nederland.

The Man Who Sold His Skin is nu te streamen op Sooner in Nederland
Bron: Tanit Films, MUBI, Cinétéléfilms, Twenty Twenty Vision Filmproduktion GmbH, Kwassa Films, Laika Film & Television, ZDF/Arte, Metafora Production, Sunnyland Film, Film i Väst, VOO, BE TV, Istiqlal Films en Sooner Nederland.

Nieuwsbrief

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven om e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.