The Natural History of Destruction is vanaf 4 mei 2023 in de Nederlandse bioscopen te zien

De documentairefilm The Natural History of Destruction zal vanaf 4 mei 2023 te zien zijn in de Nederlandse bioscopen. De zwart-wit documentairefilm is geregisseerd door Sergei Loznitsa. De filmmaker wordt beschouwd als een meester op het gebied van het subgenre archiefdocumentaire. De filmmaker noemde dit zelf zijn “meest symfonische film”. Loznitsa zoekt in zijn film The Natural History of Destruction de perverse schoonheid in de beelden van verwoesting op. Zo bestaat deze zwart-wit documentairefilm volledig uit archiefmateriaal van luchtbombardementen.

Loznitsa gaat je, ondanks zijn zoektocht naar perverse schoonheid, de totale destructie van wereldoorlogen niet laten vergeten. Met zijn archiefmateriaal van bombardementen laat de regisseur in The Natural History of Destruction de genadeloze scheidslijn zien tussen een wereld voor en na bombardementen. De regisseur laat zien dat er een gebrek aan aandacht is voor de burgerslachtoffers van de massale geallieerde en Duitse bombardementen. Loznitsa vormt met The Natural History of Destruction een pijnlijk actuele film over de aard en absurditeit van oorlog.

The Natural History of Destruction beleefde zijn Nederlandse première op het IDFA van 2022 en werd daar genomineerd voor de Beeld en Geluid IDFA ReFrame Award. De film heeft een speeltijd van 110 minuten. De film is geproduceerd door Regina Bouchehri en Gunnar Dedio namens Look Film & TV GmbH. Verder produceerde Uljana Kim de film namens Studio Uljana Kim.

Sergei Loznitsa en Maria Choustova produceerde de film mee namens Atoms & Void. The Natural History of Destruction werd gemonteerd door Danielius Kokanauskis. Vladimir Golovnitski is verantwoordelijk door de sound design van de film en Christiaan Verbeek componeerde de filmmuziek van The Natural History of Destruction.

Bekijk hier de officiële trailer van The Natural History of Destruction (2022). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.