The Penguin uit ‘The Batman’ is geïnspireerd op The Godfather’s Fredo Corleone

De welbekende Colin Farrell heeft laten weten dat zijn acteerprestatie als Oswald Cobblepot (alias The Penguin) in The Batman is geïnspireerd op het personage Fredo Corleone. Dit personage komt uit The Godfather-trilogie en werd gespeeld door John Cazale.

Colin Farrell’s The Penguin

The Penguin wordt over het algemeen geportretteerd als een gangster en maffiabaas, die net als Bruce Wayne uit een rijke familie komt. Sommige versies van het personage zijn meer ingegaan op het dierlijke element uit zijn naam; zoals bijvoorbeeld Batman Returns.

Het lijkt er op dat Farrells interpretatie van het personage eerder een normale maffia baas is, dan een gruwelijke hybride tussen een Penguin en een gangster. In een recent interview met Empire maakte de acteur bekend dat hij nauw samen met regisseur Matt Reeves heeft gewerkt aan zijn portret van The Penguin.

The Penguin uit The Batman (2022)
Bron: Warner Bros., Warner Bros. Pictures, 6th & Idaho Productions, DC Comics en DC Entertainment.

The Batman en The Godfather

In ditzelfde interview liet hij ook weten dat hij inspiratie heeft gehaald uit The Godfather’s Fredo Corleone, omdat dit personage net zoals The Penguin een onzekere plaats in hun familielijn hebben. Volgens Farrell zijn Oswald Cobblepot, en Fredo, de zwakke schakels uit hun families, en hebben ze beide ambitie om te stijgen in hun rang in de maffiawereld te krijgen.

Farrell speelt in The Batman naast Robert Pattinson, die de titulaire hoofdrol speelt in de film. Ook zullen Zoë Kravitz en Paul Dano te zien zijn als Catwoman en The Riddler.  The Batman staat nu gepland om in Nederland uit te komen op 3 maart 2022. Laten we hopen dat de bioscopen dan open zijn, want The Batman lijkt een film te zijn die je op het grote scherm gezien moet hebben.

Bekijk hier de officiële trailer van The Batman (2022).

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.