The Penguin zal vanaf september 2024 te streamen zijn op HBO Max in Nederland

HBO Max heeft een nieuwe officiële teaser uitgebracht van de opkomende serie The Penguin. Deze nieuwe serie van Warner Bros. Television en DC Studios verschijnt in september 2024 op HBO Max. The Penguin zal een achtdelige miniserie worden. Acteur Colin Farrell zal opnieuw de rol van de schurk Oswald Cobblepot – alias The Penguin – spelen. De rest van de cast bestaat uit (o.a.) Cristin Milioti, Rhenzy Feliz, Michael Kelly, Shohreh Aghdashloo, Deirdre O’Connell, Clancy Brown, James Madio, Scott Cohen, Michael Zegen, Carmen Ejogo en Theo Rossi. Daarnaast gaan er geruchten rond dat Robert Pattinson ook te zien zal zijn als Bruce Wayne (en The Batman) in deze miniserie.

Over The Penguin

The Penguin is geproduceerd door Matt Reeves, Dylan Clark, Colin Farrell, Lauren LeFranc, Craig Zobel en Bill Carraro. LeFranc is de scenarioschrijver en showrunner van de miniserie. Een showrunner is de toonaangevende producent van een televisieserie. Zobel heeft de eerste drie afleveringen van The Penguin geregisseerd. The Penguin is gebaseerd op personages die voor DC Comics zijn gemaakt door Bob Kane en Bill Finger.

De serie wordt geproduceerd door Reeves’ productiebedrijf 6th & Idaho Productions samen met Dylan Clark Productions en Warner Bros. Television. Daniel Pipski dient als uitvoerend producent tot de miniserie. The Penguin zet de epische en duistere misdaadsaga uit de filmwereld van The Batman voort. Deze filmwereld begon met de wereldwijde kaskraker The Batman van Warner Bros. Pictures en regisseur Matt Reeves.

Bekijk hier de officiële teaser trailer van The Penguin (2024). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

Over The Batman (2022)

Warner Bros. Pictures bracht The Batman van regisseur Matt Reeves op 3 maart 2022 uit in de Nederlandse bioscopen. Reeves heeft het scenario samen geschreven met Peter Craig. Het scenario is gebaseerd op de personages van DC ComicsBatman is een creatie van Bob Kane en Bill Finger. De cinematograaf van de film is de voor een Oscar genomineerde Greig Fraser. De muziek is gecomponeerd door de Oscarwinnaar Michael Giacchino.

Robert Pattinson speelt de hoofdrol van Bruce Wayne (alias Batman) in de film. Naast Pattinson spelen ook Zoë KravitzPaul DanoAndy SerkisJeffrey WrightJohn TurturroPeter SarsgaardJayme Lawson, en Colin Farrell in de film. Zoë Kravitz speelt de rol van Selina Kyle – die ook wel bekend is als Catwoman. Andy Serkis levert een nieuwe en bijzondere versie van Bruce Wayne’s butler Alfred Pennyworth.

The Penguin zal vanaf september 2024 te streamen zijn op HBO Max in Nederland
Bron: Warner Bros., Warner Bros. Nederland, DC Comics, DC Entertainment, 6th & Idaho Productions.

Colin Farrell speelt de beruchte en gevaarlijke schurk Penguin, terwijl Jeffrey Wright inspecteur James Gordon speelt. Paul Dano speelt de gevaarlijke seriemoordenaar The Riddler in The Batman. Het verhaal van de film speelt zich twee jaar af nadat Bruce Wayne als de Batman de straten is op gegaan. Voor veel criminelen is hij een schrikbeeld geworden. Met maar een paar trouwe bondgenoten, in een stad waar corruptie hoogtij viert, staat de eenzame superheld voor de gewone burgers symbool voor wraak.

Wanneer een seriemoordenaar het op een sadistische manier het gemunt heeft op de elite van Gotham, leidt een spoor van cryptische aanwijzen Batman naar de onderwereld. Als het bewijs duidelijkere vormen begint aan te nemen, komen de grootse plannen van de schurk aan het licht. Batman moet nieuwe samenwerkingen aangaan, de dader ontmaskeren en afrekenen met het machtsmisbruik en de corruptie waar Gotham City al zo lang onder lijdt. The Batman is nu te streamen op HBO Max in Nederland.

Bekijk hierboven de officiële trailer van The Batman (2022). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.