The Rock en Chris Evans redden het kerstfeest in actiekomedie kerstfilm Red One

Actiehelden Dwayne “The Rock” Johnson en Chris Evans hebben werken dit jaar samen om het kerstfeest van zekere ondergang te redden in de kerstfilm Red One. Red One is een Amerikaanse avontuurlijke actiekomedie en kerstfilm uit 2024. De film is geregisseerd door Jake Kasdan. Deze filmmaker kun je kennen voor het regisseren van Jumanji: Welcome to the Jungle (2017) en Jumanji: The Next Level (2019). Het scenario van de film is geschreven door Chris Morgan. De scenarioschrijver baseerde zijn werk op een verhaal dat geschreven is door Hiram Garcia.

De cast van de film bestaat uit (o.a.) Dwayne Johnson, Chris Evans, Kiernan Shipka, Lucy Liu, Mary Elizabeth Ellis, J. K. Simmons, Nick Kroll en Kristofer Hivju. De producenten van de film zijn Johnson, Kasdan, Morgan, Garcia, Dany Garcia en Melvin Mar. Red One is geproduceerd door Amazon MGM Studios onder de studio van Metro-Goldwyn-Mayer en in samenwerking met Seven Bucks Productions, The Detective Agency en Chris Morgan Productions. Red One wordt op 15 november 2024 door Amazon MGM Studios in de Amerikaanse bioscopen uitgebracht.

De film zal vanaf 14 november 2024 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. Red One wordt in de Nederlandse bioscopen uitgebracht door Warner Bros. Pictures International Holland. Het oorspronkelijke plan was om de film wereldwijd op streamingdienst Amazon Prime Video uit te brengen rond de kerstdagen van 2023. De release van de film werd van 20 december 2023 uitgesteld naar 15 november 2024. De redenen hiervoor waren de Hollywood staking van de acteursvakbond SAG-AFTRA van 2023 en het besluit om Red One een bioscooprelease te geven.

De film heeft een speeltijd van 102 minuten. Red One wordt ingezet als de start van een potentiële nieuwe franchise, waarin de mythologie van de verschillende feestdagen opnieuw verbeeld zal worden. Nadat de Kerstman – codenaam: Red One – is ontvoerd, moet het hoofd van de beveiliging van de Noordpool samenwerken met ’s werelds beruchtste premiejager in een internationale, hilarische en spannende missie om Kerstmis te redden.

Bekijk hierboven de officiële trailer van Red One (2024). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.