The Substance wint de prijs voor beste scenario op het 77ste Filmfestival van Cannes

The Substance is een van de meest besproken en best beoordeelde films van het 77ste Filmfestival van Cannes. The Substance is de tweede speelfilm van regisseur Coralie Fargeat. Tijdens de slotceremonie van het 77ste Filmfestival van Cannes is The Substance bekroond met de prijs voor beste scenario. The Substance is niet alleen geregisseerd door Fargeat. De regisseur schreef ook het scenario van de film. De hoofdrollen worden in de film gespeeld door Demi Moore, Margaret Qualley en Dennis Quaid. The Substance is een drama en horrorfilm waarin een verdwijnende beroemdheid besluit een drug op de zwarte markt te gebruiken, waarmee ze tijdelijk een jongere, betere versie van zichzelf creëert.

De film is geproduceerd door Fargeat, Eric Fellner en Tim Bevan voor Working Title. Internationaal distributeur, streamingdienst en producent MUBI heeft alle rechten voor The Substance in Noord-Amerika, Duitsland, Oostenrijk, Latijns-Amerika, de Benelux, het Verenigd Koninkrijk en Ierland verworven. The Substance wordt dit jaar nog in deze landen in de bioscoop uitgebracht. MUBI heeft ook de rechten voor The Substance verworven voor Turkije en India.

Over streamingdienst MUBI

MUBI is een wereldwijde streamingdienst, productiehuis en filmdistributeur. MUBI maakt, viert, koopt en cureert goede films. Het doel van MUBI is om goede films te verbinden aan een publiek over de hele wereld. Om deze reden is de streamingdienst ook beschikbaar in 190 landen. De streamingdienst wordt gezien als een plek om ambitieuze films van visionaire filmmakers te ontdekken. Curators van MUBI lichten niet alleen iconische regisseurs uit. Zo kun je ook meesterwerken van beginnende filmmakers ontdekken op MUBI.

Mooie voorbeelden hiervan zijn Charlotte Wells’ regiedebuut Aftersun en Emma Seligmans film Shiva BabyMUBI bevat ook verschillende extra onderdelen. Zo kun je met MUBI GO in geselecteerde landen elke week een gratis kaartje krijgen voor de beste films die op dat moment in de bioscoop draaien. Daarnaast verkent Notebook – het (online) magazine van MUBI – alle kanten van filmcultuur. Dit doen ze zowel in print als online.

The Substance wint de prijs voor beste scenario op het 77ste Filmfestival van Cannes
Film: Aftersun (2022). | Bron: Fanart.tv, MUBI, MUBI Nederland, Film Incompany en September Film Distribution.

Enkele voorbeelden van recente en aankomende releases van MUBI zijn Sofia Coppola’s PriscillaIra Sachs’ PassagesPedro Almodóvar’s Strange Way of LifeMolly Manning Walker’s How to Have SexAki Kaurismäki’s Fallen LeavesPark Chan-wook’s Decision to LeaveJoachim Trier’s The Worst Person in the WorldLukas Dhont’s Close en Céline Sciamma’s Petite MamanMUBI bevat de grootste community van filmliefhebbers. Ze hebben meer dan 12 miljoen leden wereldwijd. Naast het uitbrengen van films op hun streamingdienst, produceren ze ook films.

Een voorbeeld hiervan is Karim Aïnouz’s Rosebushpruning. De hoofdrollen in deze film zijn weggelegd voor Kristen StewartJosh O’Connor en Elle Fanning. Een andere MUBI-productie is Christopher Andrews’ Bring Them Down. Deze film bevat (o.a.) rollen van Christopher Abbott en Barry Keoghan. Onder coproducties van MUBI vallen (o.a.) Ekwa Msangi’s meesterlijke film Farewell Amor en Rachel Langs Our Men.

Bij MUBI kun je een maandabonnement nemen. Elke maand betaal je dan een bedrag van € 11,99. Ook is het mogelijk om een jaarabonnement te nemen. Elke twaalf maanden betaal je dan € 95.88. MUBI is beschikbaar via Amazon Fire TV, Apple TVLG en Samsung Smart TV’s. Daarnaast is MUBI ook beschikbaar via je internet browser en wordt de streamingdienst ondersteund op mobiele apparaten waaronder iPhoneiPad en Android. Ook is er een MUBI app die je kunt downloaden in de PlayStation Store. Hiermee kun je MUBI kijken op de PlayStation 4.

The Substance wint de prijs voor beste scenario op het 77ste Filmfestival van Cannes
Film: Farewell Amor. | Bron: Fanart.tv, Park Pictures, Department of Motion Pictures, Good Gravy Films, Jhumka Films, Lucky 13 Productions, MACRO, MUBI, MUBI Nederland, Outrageous Pictures, Wavelength en Roffa Mon Amour.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.