The War with Grandpa (2020) – Film Recensie

The War with Grandpa Winactie 2020

The War with Grandpa is een Amerikaanse familie-komedie film. De film kwam uit in 2020 en is geregisseerd door Tim Hill. Tim Hill was voor mij een nogal onbekende naam, maar het blijkt dat hij aan grote komedie films heeft meegewerkt. Zo is hij de regisseur van mijn favoriete Muppets-film; Muppets from Space. Ook heeft hij de nieuwste Spongebob-film geregisseerd en werkte hij als scenarioschrijver mee aan de allereerste Spongebob-film uit 2004. De scenario van The War with Grandpa is geschreven door Tom J. Astle en Matt Ember. Het verhaal van de film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Robert Kimmel Smith.

The War with Grandpa is vanaf 24 februari 2021 te koop op Blu-ray en Dvd. Mijn dank aan WW Entertainment en Entertainment One voor de samenwerking en het versturen van een recensie-exemplaar.

Synopsis The War with Grandpa

Wanneer de opa van Peter noodgedwongen bij zijn familie intrekt, moet hij zijn eigen slaapkamer afstaan aan zijn opa. Peter wil koste wat kost zijn slaapkamer terugkrijgen. Samen met zijn vrienden doet hij er alles aan om zijn opa uit zijn slaapkamer te bedrijven. Er ontstaat een oorlog voor de slaapkamer, maar opa Jack geeft zich niet gewonnen en schakelt de hulp van zijn eigen vrienden in. De vraag is lukt het Peter om zijn slaapkamer terug te krijgen?

De film heeft een grote sterrencast die bestaat uit onder andere Robert de Niro, Uma Thurman, Christopher Walken, Oakes Fegley, Rob Riggle, Laura Marano, Cheech Marin en Jane Seymour. De film werd origineel al opgenomen in mei 2017, maar de release van The War with Grandpa werd meerdere malen uitgesteld. Dit kwam onder andere door het sluiten van de originele distributeur The Weinstein Company. Uiteindelijk werd de film in 2020 uitgebracht. De film kreeg voornamelijk negatieve recensies van critici. Dit is voor mij begrijpelijk, want de film is zeker niet bepaald origineel. Toch heb ik enorm genoten van deze film en in mijn film recensie zal ik jullie vertellen waarom ik The War with Grandpa een vermakelijke film vind.

The War with Grandpa 2020
Bron: WW Entertainment, Entertainment One & Filmdepot.

Thematiek in een Komediefilm

The War with Grandpa is een typerende entertainment-film waar je je als kijker vooral mee kunt vermaken. De film neemt zich zelf niet te serieus, maar weet toch emotionele thema’s zoals rouw en vriendschap te bespreken. Vaak wordt er bij dit type films slecht gebruik gemaakt van onderliggende boodschappen en thema’s. Ze worden vaak kort benoemd of komen überhaupt niet voor in de film. The War with Grandpa weet met zijn komische verhaal toch nog een aantal gevoelige snaartjes te raken. Zo weten de twee hoofdpersonages (gespeeld door Robert de Niro en Oakes Fegley) mij als kijker te raken met hun bondgenootschap en strijd. Het is echter vooral de Niro die de show steelt en als filmliefhebber had ik ook niet anders verwacht.

Het moment dat de Niro als opa uit het raam naar buiten zit te kijken is een ongelofelijk mooie scène. De scène is niet eens heel bijzonder te noemen, maar heeft het mij toch ergens geraakt. Misschien komt het doordat deze familiekomedie de tijd neemt om dit personage te onderbouwen. Je ziet de emotie in de ogen van de Niro en je voelt empatisch met hem mee. Dat terwijl hij alleen maar van het weer en het uitzicht zit te genieten. Toch roept dit allerlei emoties bij mij op, omdat ik als kijker al de informatie heb gekregen dat zijn vrouw recent is overleden. The War with Grandpa werkt subtiel op je gevoelens in en dat is toch wel heel uniek voor dit soort type popcorn-films. Ook het acteerwerk van Uma Thurman en Christopher Walken is extreem leuk om naar te kijken.

The War with Grandpa 2020
Bron: WW Entertainment, Entertainment One & Filmdepot.

Popcorn-entertainment

Deze bekende actrice en acteur spelen de laatste paar jaren vaker in (familie-)komedie’s, maar naar mijn mening steekt deze film toch snel boven de rest uit. Oké, oké – voor een familiekomedie worden er nog steeds regelmatig ongepaste grappen gemaakt. Zo is er een herhalende grap waarbij opa Jack zijn broek naar beneden zakt, terwijl zijn schoonzoon dit ziet gebeuren en schrikt. Dit staat in mijn ogen gelijk aan grappen over poepen, ruften en kotsen. Het wordt niet expliciet getoond, maar het is vaak te kinderachtig om echt van te genieten. In The War with Grandpa wordt dit uiteraard ook niet expliciet getoond. Godzijdank – want ik hoef geen bejaarde naakte de Niro te zien.

De film heeft over het algemeen een fijn tempo. The War with Grandpa gaat over het algemeen niet te langzaam en niet te snel door zijn verhaal heen. Dit komt doordat de consequenties van bepaalde acties in deze oorlog ook nadrukkelijk worden getoond. Er zijn meerdere momenten van rust waarbij de film gebruikt maakt van het drama-genre om de motieven van de personages beter uit te werken. Toch is de film erg voorspelbaar en niet bepaald erg origineel. The War with Grandpa past erg goed in het straatje van familiefilms zoals Instant Family en de twee Daddy’s Home-films. Deze films zijn ook niet authentiek en het verhaalloop is bij deze films ook te voorzien. Toch is The War with Grandpa in mijn ogen velen malen beter dan Instant Family en de Daddy’s Home-films.

The War with Grandpa 2020
Bron: WW Entertainment, Entertainment One & Filmdepot.

Geslaagde Grappen in the War of Grandpa

Dit komt omdat deze film veel vermakelijker is om naar te kijken. De grappen werken vaak. Zo heb ik meerdere keren hardop gelachen om de grappige scènes. Trouwe lezers van SebKijk weten dat dit mij niet vaak overkomt, dus dat zegt al genoeg. Daarnaast voelde ik me veel meer verbonden met de personages en het verhaal. Dit komt doordat de filmmakers echt de tijd nemen om een connectie op te bouwen tussen de kijkers en de personages van de film. The War with Grandpa is een sterk aan te raden film als je vooral even komische afleiding zoekt. Er is genoeg humor, drama en sterk acteerwerk om van te genieten. Echter moet je geen meesterwerk verwachten, want de film is zeker niet origineel en heeft een nogal gewoontjes verhaal.

Bekijk hier de officiële trailer van The War with Grandpa!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Gerelateerde Artikelen

De Slag om de Schelde (2020)

De Slag om de Schelde (2020) – Film Recensie

De Slag om de Schelde is een Nederlandse oorlogsfilm uit 2020. De film is geregisseerd door Matthijs van Heijningen Jr. en het scenario is geschreven door Paula van der Oest. In de film staat (uiteraard) de Slag om de Schelde uit 1944 centraal. In 2020 was het 75 jaar geleden dat de oorlog eindigde en de film moest het herdenkingsjaar afsluiten. De film ging op 14 december 2020 in première in het CineCity in Vlissingen en de film zou landelijk uitkomen op 17 december 2020. Op 15 december 2020 werd echter bekendgemaakt dat de bioscooprelease van de Slag om de Schelde uitgesteld zou worden naar 2021 vanwege de corona maatregelen. Nu de bioscopen weer open zijn is de film eindelijk te zien. Maar is de film het wachten waard geweest?

Lees Verder >
Het (Niet) Willen Ondernemen

Het (Niet) Willen Ondernemen

Ondernemen of (niet) ondernemen? Het werd weer eens hoog tijd om mijn hart uit te luchten in wat geschreven teksten. Ik besloot een stuk te schrijven over de tweestrijd die zich dagelijks in mijn hoofd afspeelt. Het leek me leuk om dit stuk te delen op een nieuw platform (genaamd artikel.nl), maar helaas was het stuk volgens de mensen van artikel.nl meer geschikt voor Facebook. Nu lijkt het me leuker om mijn eigen geschreven stuk op mijn website te delen. Vandaag krijgen jullie dus weer opnieuw een kijk in het brein van de schrijver achter SebKijk.

Lees Verder >

Mortal Kombat (2021) – Movie Review

Mortal Kombat is a 2021 American martial arts fantasy film based on the video game franchise of the same name and a reboot of the Mortal Kombat film series. The film stars Lewis Tan, Jessica McNamee, Josh Lawson, Tadanobu Asano, Mechad Brooks, Ludi Lin, Chin Han, Joe Taslim, and Hiroyuki Sanada. It is directed by Simon McQuoid (in his feature directorial debut), from a screenplay by Greg Russo and David Callaham and a story of Russo and Oren Uziel. When hearing the words finish him and Fatality, most people will automatically think of the gruesome video games of the Mortal Kombat franchise. After the great success of the video games, the characters are now conquering the movie world once again! And I must sincerely say that the movie is surprisingly entertaining.

Lees Verder >
The Wind That Shakes The Barley (2006)

The Wind That Shakes The Barley (2006) – Film Recensie

Recent lanceerde Cinéart een plek waar je je kunt onderdompelen in de wereld van Cinéart’s toonaangevende regisseurs. Deze plek heeft de naam Directors’ Collection gekregen. De Directors’ Collection is de plek voor liefhebbers van auteurscinema. Het maakt niet uit of je al jaren een liefhebber bent of geïntrigeerd bent om te beginnen. Samen met Cinéart Nederland bespreek ik vandaag de film The Wind That Shakes The Barley van regisseur Ken Loach. Binnenkort zal Ken Loach in de schijnwerpers komen te staan op de Directors’ Collection. Met mijn film recensie hoop ik jullie alvast wat voorpret te geven.

Lees Verder >

Dé Beste Plek voor Nederlandse Recensies & Giveaways

Blu-ray & DVD

On Demand

Games

Neem contact op

Klik op de knop hieronder om bij de contact-pagina te komen van deze website. Of stuur hoofdredacteur Seb direct een mail via contact@sebkijk.nl.