Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017) – Film Recensie

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri verteld het verhaal van Mildred Hayes (Frances McDormand). Haar dochter is verkracht en vermoord. Na 7 maanden is de politie nog geen stap verder gekomen tot het oplossen van de moordzaak.

Mildred besluit een controversiële stap te nemen door drie boodschappen op reclameborden te zetten. Deze boodschappen zijn gericht aan de politiechef William Willoughby (Woody Harrelson).

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri is nu te koop op Blu-ray en Dvd.

Een introductie tot Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Wat een film. Wat één film. Ik twijfelde eerst nog of ik naar Jumanji: Welcome to the Jungle zou gaan in de bioscoop. Uiteindelijk besloot ik toch te gaan Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Ik ben enorm blij dat ik deze keuze heb gemaakt, want ik heb toch een meesterwerk op het grote scherm hebben mogen meemaken.

De kracht in Three Billboards Outside Ebbing, Missouri zit in het scenario, dat zo perfect is geschreven door Martin McDonagh. Deze regisseur is ook wel bekend voor het regisseren van Seven Psychopaths. De personages en verhaallijnen zijn als een meesterlijk schaakspel geschreven. Bij elke nieuwe scène wordt er een nieuwe schaakzet gedaan door filmmakers.

Bij elk nieuw moment waar een personage zich verzet op het schaakbord, komt een onverwachte grotere zet door de tegenstander. In dit controversiële schaakspel taan personages eerst tegenover elkaar, maar vinden langzamerhand hun weg door het leven. Hierdoor besluiten ze soms om elkaar te vergeven en samen te gaan werken.

Three Billboards Outside Ebbing Missouri Afbeelding
Een prachtige poster van de film.

Interne Tegenpolen

Frances McDormand als Mildred Hayes is een perfecte tegenpool voor Woody Harrelson’s Willoughby. Langzamerhand vallen alle puzzelstukjes bij elkaar en kom je erachter dat de grootste tegenpool van McDormand’s personage niemand minder is dan zijzelf. Haar pijn door haar verlies, laat haar een nieuw persoon worden. Iets wat ze altijd heeft verafschuwd in andere personen, zoals Sam Rockwell’s Dixon, wordt zij nu zelf. Tot dat ze opnieuw hoop krijgt van een onverwachts personage. Voor het eerst in de hele film zie je haar echt van blijdschap lachen.

Op eerste gedachte lijkt Sam Rockwell’s Dixon ook een goeie kandidaat te zijn voor de tegenhanger van McDormand’s Mildred. Opnieuw is dit niet het geval. De grootste tegenhanger van Dixon is hijzelf. Dixon’s haat voor andere mensen maakt hem een moeilijk personage om in eerste instantie te begrijpen.

Maar door zijn ontwikkeling als personage kom je steeds meer over hem te weten en begin je met hem mee te leven. Dixon leert van zijn fouten en kiest dan ook uiteindelijk voor een nieuw pad. Iets wat ons hoofdpersonage pas op het einde doet van de film Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Haar haat en wraakgevoelens leiden haar door de hele film op hetzelfde pad.

Het hart van de film zit in de verhaallijnen die de personages meemaken. Elk personage laat zien wie ze zijn en wat voor groei ze doormaken. De heldhaftige, maar tragedische soundtrack neemt je hier perfect op mee. McDormand, Harrelson en Rockwell acteren Oscar-waardig. Maar we mogen de acteerkunsten van Lucas Hedges, Abbie Cornish, Peter Dinklage en Caleb Landry Jones zeker ook niet vergeten. Ook deze castmembers zijn geweldig als hun personages.

Three Billboards Outside Ebbing Missouri Afbeelding
Sam Rockwell en Woody Harrelson spelen oscar-waardig in deze film.

Conclusie

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri is een film die je meeneemt op een filmische reis door het leven. Alle aspecten van rouw, wraak, liefde en haat worden in deze film perfect gepresenteerd. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri is een film die je eerst laat zien hoe slecht de wereld kan zijn. Maar daarna je hand vastpakt en je laat zien hoe hoop en liefde de wereld de goeie kant op kan sturen. Deze film is sterk aan te raden voor filmliefhebbers die dol zijn op drama-films.

Bekijk hier de officiële trailer voor Three Billboards Outside Ebbing, Missouri.
Rating
  • Acteerwerk & Cast
  • Cinematografie
  • Genres
  • Regie, Scenario & Visie
  • Sound Design & Soundtrack
5

Samenvatting

Three Billboards Outisde Ebbing, Missouri is een film die je alle goede kanten en slechte kanten van de mensheid laat zien. Het neemt je mee op een reis vol wraak, rouw, liefde en hoop. Met alles wat de personages meemaken, voel je mee. Dit meesterlijke schaakspel dat opgezet is door het scenario van Martin McDonagh is een must-see.

2 reacties

  1. Helemaal met je eens, een prachtige film die ik zelf al een tweede keer gezien heb 🙂

    • Bedankt voor je reactie! 😀 Het is inderdaad een prachtige film en ik kan niet wachten op de volgende keer dat ik hem zie! 🙂

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: