Tom Hanks en Robin Wright zijn samen te zien in Robert Zemeckis’ dramafilm Here

De nieuwste film van de beroemde filmmaker Robert Zemeckis brengt Tom Hanks en Robin Wright opnieuw samen, nadat ze dertig jaar geleden samen te zien waren in zijn film Forrest Gump (1994). Zijn nieuwste film heet Here en zal op 28 november 2024 in de Nederlandse bioscopen uitgebracht worden. In Here krijgen filmtoeschouwers de kans om een vlieg op de muur te zijn van een enkele ruimte, die evolueert door de tijd heen. Het drama speelt zich volledig af vanuit een enkel en vast perspectief.

In andere woorden: de camera beweegt, zoomt en draait nooit. Het enige wat beweegt, is de tijd. Dit is een manier van filmmaken die nog nooit eerder is toegepast volgens Zemeckis. De befaamde filmmaker zei het volgende hierover in Vanity Fair: “Er zijn vroeger vergelijkbare scènes gefilmd in stille films – voordat de montagetaal werd uitgevonden. Los daarvan was het een riskante onderneming.” Here is gebaseerd op de gelijknamige graphic novel van Richard McGuire.

Het filmverhaal speelt zich af op een specifieke plek in New England in de Verenigde Staten van Amerika. De film vertelt de geschiedenis van deze locatie vanaf de prehistorische wildernis tot het huis die het vormde voor de verschillende generaties die er door de jaren heen woonden. Hierbij legt het verhaal de focus op het leven van een koppel dat we zien verouderen (en verjongen) door middel van make-up en digitale verjongingseffecten. Here levert een adembenemende visuele odyssee vol herinneringen aan liefde, verlies en hoop. Here is vanaf 28 november 2024 in de Nederlandse bioscopen te zien.

Bekijk hierboven de officiële trailer van Here (2024). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.