Top Gun Winactie | Gesloten

Op 4 november 2022 bracht Dutch FilmWorks een bijzondere boxset uit op Blu-ray en DVD. Hierbij heb ik het uiteraard over de boxset bestaande uit filmklassieker Top Gun en zijn waardige opvolger Top Gun: Maverick. Om de release van deze boxset (en Top Gun: Maverick) te vieren, mag ik een winactie houde. Met de Top Gun Winactie mag ik drie keer een DVD Boxset weggeven. Voor alle duidelijkheid deze boxsets bevatten beide Top Gun en Top Gun: Maverick op DVD. Mijn dank aan Dutch FilmWorks voor de mogelijkheid tot deze samenwerking.

Over Top Gun (1986)

Top Gun is een Amerikaanse actiefilm uit 1986. De film is geregisseerd door Tony Scott. Top Gun is geproduceerd door Don Simpson en Jerry Bruckheimer, waarbij Paramount Pictures verantwoordelijk was voor de distributie van de film. Het scenario van de film werd geschreven door Jim Cash en Jack Epps. Jr. Het scenario is gebaseerd op een artikel genaamd “Top Guns” dat door Ehud Yonay drie jaar eerder gepubliceerd werd in het tijdschrift California. De cast van Top Gun bestaat uit Tom Cruise, Anthony Edwards, Kelly McGillis, Val Kilmer en Tom Skerritt.

Tom Cruise speelt Maverick, de jonge, directe Amerikaanse vechtpiloot met een “need for speed”, een hoop om te bewijzen en nog meer om te leren. Top Gun werd in de Amerikaanse bioscopen uitgebracht op 16 mei 1986. Toen de film uitkwam ontving het gemixte recensies van de filmrecensenten. Ondanks de oorspronkelijk gemixte kritische reacties, werd de film een commerciële hit. Zo bracht de film ruim 357 miljoen Amerikaanse dollars op tegen een budget van maar 15 miljoen Amerikaanse dollars.

Top Gun werd hiermee de best verdienende binnenlandse film in Amerika in 1986. De film bleef zijn populariteit behouden en kreeg zelfs een 3D rerelease in 2013. Daarnaast werd er 36 jaar later een vervolg uitgebracht op de film. Dit vervolg kreeg de titel Top Gun: Maverick. Het vervolg werd zowel kritisch als commercieel beter ontvangen dan het eerste deel.

Bekijk hier de officiële trailer van Top Gun (1986).

Over Top Gun: Maverick (2022)

Top Gun: Maverick is een Amerikaanse actie dramafilm uit 2022. De film is geregisseerd door Joseph Kosinski. Het scenario is geschreven door Ehren KrugerEric Warren Singer, en Christopher McQuarrie. Het scenario is gebaseerd op het verhaal van Peter Craig en Justin MarksTop Gun: Maverick is het vervolg op de film Top Gun. De eerste film kwam uit in 1986. De cast van de film bestaat uit Tom CruiseMiles TellerJennifer ConnellyJon HammGlen PowellLewis PullmanEd Harris, en Val KilmerCruise en Kilmer herpakken hun rol uit de eerste film. Top Gun: Maverick is opgedragen aan de regisseur van de eerste film: Tony Scott. Hij overleed in 2012.

Top Gun: Maverick had zijn première op CinemaCon op 28 april 2022. De film werd in de Amerikaanse bioscopen uitgebracht op 27 mei 2022. Top Gun: Maverick was vanaf 24 mei in enkele Nederlandse bioscopen in de voorpremière te zien. De film kwam officieel uit op 26 mei in Nederland. In België was de film officieel te zien vanaf 25 mei. Top Gun: Maverick werd wereldwijd ontvangen met lof door de recensenten. Veel van deze recensenten noemden het vervolg beter dan de eerste film, waarbij enkele recensenten Top Gun: Maverick zelfs een van de beste vervolgen aller tijden noemden.

Na meer dan dertig jaar dienst als een van de Top Gun-piloten voelt Pete “Maverick” Mitchell zich nog altijd op zijn plek bij de Marine. Hij zoekt als moedige testpiloot altijd zijn grenzen op en hij ontwijkt de promoties, waardoor hij niet meer zou kunnen vliegen. Wanneer hij een nieuwe lichting van Top Gun-piloten moet trainen voor een zware speciale missie, ontmoet hij Luitenant Bradley “Rooster” Bradsaw. Hij is de zoon van Mavericks overleden vriend en Luitenant-Officier Air Nick “Goose” Bradshaw. Terwijl Maverick een onzekere toekomst tegemoet gaat en tegelijkertijd met zijn verleden af moet rekenen, wordt hij geconfronteerd met zijn diepste angsten. Dit alles komt samen in de gevaarlijkste missie aller tijden, waarbij alles op het spel staat.

Bekijk hier de officiële trailer van Top Gun: Maverick (2022). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

Voorwaarden Top Gun Winactie

Vragen en opmerkingen kunnen altijd gestuurd worden naar het volgende mailadres: sebastiaan.khouw@hotmail.com. De winnaars van elke winactie zullen via een mail op de hoogte gesteld worden dat ze hebben gewonnen. De prijs krijg je altijd gratis opgestuurd via de post of e-mail. Fysieke prijzen krijg je altijd gratis opgestuurd via de post, maar digitale prijzen zul je eerder opgestuurd krijgen via de e-mail. Bij uitzondering moeten je gegevens hiervoor gedeeld worden met de sponsor van de winactie. Dit zodat de prijs rechtstreeks naar je opgestuurd kan worden.

Bij elke winactie kan er per persoon eenmaal worden deelgenomen. Het gebruik van verschillende e-mails door eenzelfde persoon, kan leiden tot een mislukte deelname aan de winactie. Bij fysieke media winacties kunnen inwoners uit de Benelux meedoen, maar bij winacties van bioscoopkaarten en kijkcodes kunnen alleen inwoners uit Nederland meedoen.

Top Gun Winactie
Bron: NBCUniversal, Dutch Filmworks, Universal Pictures International (UPI), Paramount Pictures International (PPI), Universal Pictures Nederland, Paramount Pictures Nederland, Paramount Pictures, Skydance Media, Jerry Bruckheimer Films, en Universal Pictures.

Om deel te nemen aan deze prijsvraag moet je bepaalde gegevens achterlaten. Zo moet je onder andere je volledige naam en een e-mailadres achterlaten. De gegevens zullen alleen gebruikt worden om de prijs naar je toe te sturen. Na afloop worden deze gegevens weer verwijderd. De correcte adresgegevens moeten ingevuld worden, want anders kan de prijs ook niet verstuurd worden.

Je hoeft niet 18 jaar of ouder te zijn om mee te doen, maar onder de 16 jaar moet je toestemming van je ouders hebben om mee te doen. Win je de prijs en ben je jonger dan 16 jaar, dan kun je ook je mailadres van je ouders doorsturen, zodat we eventueel met hen contact kunnen opnemen over het verzenden van de prijs.

Top Gun Winactie
Bron: NBCUniversal, Dutch Filmworks, Universal Pictures International (UPI), Paramount Pictures International (PPI), Universal Pictures Nederland, Paramount Pictures Nederland, Paramount Pictures, Skydance Media, Jerry Bruckheimer Films, en Universal Pictures.

Zo doe je mee aan de Top Gun Winactie

Je kunt je aanmelden voor de Top Gun Winactie tot en met 10 december 2022. Ik zal nadat de winactie is afgelopen zo snel mogelijk contact opnemen met de winnaar. Je kunt je aanmelden voor deze winactie door het formulier hieronder in te vullen. Wil je extra kans maken? Volg me dan op mijn Facebook, Instagram, Youtube, TikTok of Twitter.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.