Dracula keert terug in spannende horrorfilm The Last Voyage of the Demeter

Een angstaanjagend spannend hoofdstuk van Bram Stokers Dracula roman komt tot leven in de eerste trailer van The Last Voyage of the Demeter. Bram Stokers roman over de beroemdste vampier lijkt dit jaar voor een tweede keer groots terug te keren naar de bioscopen. Op dit moment is er een horror en komediefilm over Dracula in de Amerikaanse bioscopen te zien. Deze film heet Renfield en heeft Nicolas Cage in een van de hoofdrollen als het bloedzuigende monster. Renfield offert een meer komische kijk op Bram Stokers verhaal. Dat terwijl de filmmakers beweren dat deze film een direct vervolg is op de klassieke Universal Monsterfilm Dracula uit 1931.

The Last Voyage of the Demeter slaat een meer traditioneel pad in door een horror en nagelbijtend spannende film over de iconische vampier te maken. Het verhaal van The Last Voyage of the Demeter is gebaseerd op een hoofdstuk uit Stokers roman. In dit hoofdstuk – en ook in de verfilming van dit hoofdstuk – maken we een reis van het schip (The Demeter) mee. Het schip is onderweg naar Londen, wanneer plotseling onverklaarbare en bloederige gebeurtenissen beginnen plaats te vinden op het schip.

The Last Voyage of the Demeter is geregisseerd door André Øvredal. De cast van de film bestaat uit onder andere Corey Hawkins, Aisling Franciosi, Liam Cunningham en David Dastmalchian. Deze laatst genoemde acteur ging recent in op het regiewerk van Øvredal. Dit is wat Dastmalchian te zeggen had: “Zijn kennis van het boek en zijn passie voor de personages is zo mooi, en hij heeft echt een intense en unieke visie en een manier om verhalen te vertellen die zo buiten de kaders valt.”

The Last Voyage of the Demeter (2023)
Bron: IMDB.com, Amblin Entertainment, Amblin Partners, Dreamworks Pictures, Latina Pictures, New Republic Pictures, Universal Pictures, Phoenix Pictures en Viola Film.

De nieuwe trailer geeft slechts een voorproefje van Øvredals visie op Dracula, waarin het verhaal op zee wordt opgezet. The Last Voyage of the Demeter lijkt een claustrofobische horrorfilm te worden. De eerste trailer geeft een verhaal weer dat vergeleken kan worden met dan van Alien (1979). In beide films moeten de bemanning van een schip zich verdedigen tegen een gruwelijke bedreiging. Op visueel gebied ziet de film er ook sfeervol en passend donker uit.

Het is bijzonder dat dit specifieke hoofdstuk uit Stokers Dracula boek wordt verfilmd, omdat dit hoofdstuk vaker wordt overslagen uit verfilmingen. Of The Last Voyage of the Demeter een gruwelijk succes zal worden is nog even afwachten, maar de trailer is veelbelovend. De film draait vanaf 11 augustus 2023 in de Amerikaanse bioscopen te zien. In Nederland komt de film uit op 10 augustus 2023.

Bekijk hier de officiële trailer van The Last Voyage of the Demeter (2023).

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.