Trailer Gekte – The Goldfinch

The Goldfinch - Trailer Article Cover

Recentelijk bracht Warner Bros. Pictures in samenwerking met Amazon Studios de eerste trailer uit voor The Goldfinch, de verfilming van Donna Tartt’s wereldwijd geprezen bestseller-roman, die de Pulitzerprijs voor fictie van 2014 en de Andrew Carnegie Medal for Excellence in Fiction gewonnen heeft.

Over The Goldfinch

Theodore “Theo” Decker loopt als 13-jarige een groot trauma op wanneer zijn moeder gedood wordt bij een bomaanslag op het Metropolitan Museum of Art. Deze tragedie verandert niet alleen zijn leven, maar is ook de aanzet tot een opwindend avontuur vol verdriet en schuld, zelfontdekking en verlossing, en zelfs liefde. Tijdens dit alles klampt hij zich vast aan een aandenken aan die vreselijke dag, één tastbaar stukje hoop… een schilderij van een klein vogeltje geketend aan zijn stok: het Puttertje. Oftewel ”the Goldfinch”.

Over de Crew

The Goldfinch werd geregisseerd door BAFTA Award-winnaar John Crowley (Brooklyn), wordt gedragen door een cast bestaande uit meerdere generaties onder leiding van Ansel Elgort (Baby Driver) als Theo Decker en Academy Award-winnaar Nicole Kidman (Big Little Lies) als Mrs. Barbour.

The Goldfinch is geproduceerd door Nina Jacobson (American Crime Story) en Brad Simpson (World War Z). Mari Jo Winkler-Ioffreda, Kevin McCormick, Sue Kroll en Courtenay Valenti zijn de uitvoerende producenten. Het scenario is van de voor een Oscar genomineerde Peter Straughan (Tinker Tailor Soldier Spy), en gebaseerd op de roman van Donna Tartt, die 30 weken lang op de bestsellerlijst van The New York Times stond.

Overige Cast- & Crew-leden

In de film zien we tevens Oakes Fegley (Pete’s Dragon) als de jonge Theo, Aneurin Barnard (Dunkirk) als Boris, en Finn Wolfhard (Stranger Things) als de jonge Boris, als ook Sarah Paulson (The Post) als Xandra, Luke Wilson (The Royal Tenenbaums) als Larry, en Jeffrey Wright (The Hunger Games-films) als Hobie.

Het creatieve team achter de schermen bestaat onder meer uit de met een Oscar onderscheiden director of photography Roger Deakins (Blade Runner 2049), de voor een Oscar genomineerde production designer K.K. Barrett (Her), en kostuumontwerper Kasia Walicka Maimone (Bridge of Spies), met de montage van Kelley Dixon (Breaking Bad) en muziek van Trevor Gureckis (Bloodline).

De film is een productie van Warner Bros. Pictures, in samenwerking met Amazon Studios, een Color Force-productie, en een John Crowley-film. Hij wordt wereldwijd gedistribueerd door Warner Bros. Pictures, een Warner Bros. Entertainment Company.

De eerste trailer van The Goldfinch is al vanaf 29 mei op Youtube te zien.

You may also like