Franse filmhit Un p’tit truc en plus is vanaf 1 augustus 2024 in de Nederlandse bioscopen te zien

De Franse komediefilm Un p’tit truc en plus is een grote hit in de Franse bioscopen. De komediefilm heeft al meer dan 7 miljoen bezoekers getrokken. Hiermee is de feelgood komediefilm (tot nu toe) veruit de grootste film van het jaar in Frankrijk. In Frankrijk zijn er zelfs meer bioscoopbezoekers gegaan naar Un p’tit truc en plus dan naar Dune: Part Two. De film trok ook 300.000 bezoekers in Wallonië. Un p’tit truc en plus is in Franstalig België dus ook een filmhit geworden. De film zal binnenkort ook in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. Zo brengt The Seachers Un p’tit truc en plus op 1 augustus 2024 uit in de Nederlandse bioscopen.

Un p’tit truc en plus is het regiedebuut van zanger en komiek Artus. Hij schreef het scenario van de film samen met Milan Mauger en Clément Marchand. Artus speelt ook de hoofdrol in de film. De rest van de cast bestaat uit (o.a.) Clovis Cornillac, Alice Belaïdi en Marc Riso. Verder zijn er ook onprofessionele acteurs met een beperking ingezet in de film. Mede hierdoor veroverde de ontroerende komediefilm razendsnel de harten van het publiek in zowel Frankrijk als in Franstalig België. De film heeft een speeltijd van 99 minuten.

Het verhaal van Un p’tit truc en plus begint wanneer een vader en zoon een juwelierszaak overvallen. Wanneer ze hun vluchtauto niet meer kunnen vinden, moeten ze improviseren om uit de handen van de politie te blijven. Hun vlucht leidt hen naar een vakantiekamp voor jongeren met een beperking. Hier begint hun avontuur pas echt. Wat volgt is een chaotische week vol hartverwarmende ervaringen die hun leven voor altijd zullen veranderen. Un p’tit truc en plus is vanaf 1 augustus 2024 in de Nederlandse bioscopen te zien.

Bekijk hierboven de officiële trailer van Un p’tit truc en plus (2024). De trailer bevat Nederlandse ondertiteling.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.