VandeStreek Bier brengt bier Kalf speciaal uit voor het Nederlands Film Festival

Het Nederlands Film Festival van 2023 start morgen. Van 22 tot en met 29 september staat Utrecht in het teken van dit filmfestival. Speciaal voor het Nederlands Film Festival van 2023 heeft VandeStreek Bier een bier gebrouwen. Dit bier – genaamd Kalf – is perfect om lekker te drinken, terwijl je met kennissen of vrienden napraat over een film die je laatst gezien hebt. Het biertje is fris, bloemig en dorstlessend. De Goudsbloem – dat zich in het bier bevindt – geeft een verfijnde bitterheid aan dit licht goudblonde bier.

Kalf heeft een alcoholpercentage van 4%. Na het drinken van een Kalf blijf je dus helder genoeg om nog een film te kijken of een van de andere vele activiteiten tijdens het Nederlands Film Festival van 2023 te bezoeken. Om de komst van het Nederlands Film Festival van 2023 te vieren, stuurde VandeStreek Bier me een speciaal pakket toe. Dit pakket bestond onder andere uit enkele Kalf biertjes en onderzetters in het thema van dit bier (en in verlenging dit filmfestival). Mijn dank aan VandeStreek Bier en het Nederlands Film Festival voor de mogelijkheid tot deze samenwerking.

Over speciaal bier Kalf

Elke Kalf is met vakmanschap in elkaar gezet door het gebruik van ingrediënten als gerstemout, tarwemout, hop, gist, water en Goudsbloem. Goudsbloem is een kruid met oranje of felgele bloemen. De Goudsbloem is een prima sierplant, maar wordt regelmatig ook gebruikt voor medicinale en culinaire doeleinden. De bloemblaadjes van de Goudsbloem hebben een licht bittere, kruidige en scherpe smaak. In Kalf zorgen ze voor een fijne bitterheid. Elke Kalf heeft een EBC van 4. Daarnaast heeft dit biertje een IBU van 11 en een ABV van 4.0%.

Het ontwerp van het bierblikje van Kalf is gemaakt door Anna Reerds. Ze maakte dit ontwerp in opdracht van het Nederlands Film Festival en VandeStreek Bier. Dit is wat Reerds te vertellen had over haar ontwerp: “Film is een wisselwerking tussen een geconstrueerde werkelijkheid en de echte wereld. Het laat de kijker echte emoties voelen in een fictief landschap, samengesteld door een groot team van diverse makers als decorbouwers, schrijvers en lichttechnici. Het beeld voor Kalf is geïnspireerd op decorstukken en filmsets. Welke verhalen zich hierin af kunnen spelen, mag de kijker zelf invullen.”

VandeStreek Bier brengt bier Kalf speciaal uit voor het Nederlands Film Festival
Bron: VandeStreek Bier en het Nederlands Film Festival.

Het goudgele bierblikje van Kalf geeft je oprecht het gevoel alsof je je eigen Gouden Kalf hebt gewonnen. Het ontwerp van Reerds is doeltreffend op meerdere vlakken. Het weet de beste aspecten van het Nederlandse Film Festival, dit speciaal gebrouwen bier van VandeStreek Bier en de (Nederlandse) filmwereld te combineren. Reerds gebruikt simplistische – bijna kubistische – vormen en grotendeels felle kleuren. Hierdoor valt iemand die een Kalf drinkt net zo goed op als een Gouden Kalf-winnaar die op het podium zijn, haar of diens prijs komt ophalen.

Wat betreft de smaak zit je met een Kalf ook goed. Het biertje heeft een licht bittere smaak die niet overheersend is. Het is een simpel, maar smakelijk biertje. Het is dus zeker een mooie optie om de dorst te lessen en tegelijkertijd te genieten van een (na-)zomers fris biertje. Kalf is te koop op de webshop van VandeStreek Bier. Ook is het bier te koop in enkele slijterijen en horecazaken. Daarnaast is het ook verkrijgbaar bij de NFF Cafés in Utrecht. In de NFF Cafés kan er, onder het genot van een Kalf, worden nagepraat over de film.

VandeStreek Bier brengt bier Kalf speciaal uit voor het Nederlands Film Festival
Bron: VandeStreek Bier en het Nederlands Film Festival.

Over het Nederlands Film Festival van 2023

Het Nederlands Film Festival van 2023 is de 43ste editie van het Nederlands Film Festival. Het Nederlands Film Festival van 2023 vindt plaats in Utrecht en door het hele land van vrijdag 22 september tot en met vrijdag 29 september. Elk jaar vindt het Nederlands Film Festival, aan het begin van het najaar, plaats. Het Nederlands Film Festival staat ook bekend onder zijn afkorting NFF. Voor anderhalve week is Utrecht de filmhoofdstad van Nederland, waar de nieuwste speelfilms, animaties, documentaires, series, korte films, VR-producties en evenementen worden gepresenteerd voor mensen van alle leeftijden.

Tijdens het Nederlands Film Festival van 2023 kun je ook filmmakers ontmoeten en met hun gesprek gaan. Het Nederlands Film Festival begon als een bescheiden festival in 1981. Echter is het NFF in zijn omvang, bereik en impact uitgegroeid tot het gezichtsbepalende festival van de Nederlandse film en beeldcultuur. Behalve het filmfestival zelf is het NFF gedurende het hele jaar bezig met het opzetten van activiteiten en evenementen voor een divers publiek.

Bekijk hierboven de officiële teaser van het Nederlands Film Festival van 2023.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.