Vlaggenclub Filmposter – Drukwerk Recensie

Ben je op zoek naar een webshop waar je vlaggen kan kopen of bestellen? En lijkt het je leuk om een vlaggen filmposter vlag te laten drukken? Dan is Vlaggenclub de geschikte plek voor je. Vandaag zal ik jullie vertellen over mijn ervaring met dit bedrijf en zijn webshop. Ik heb een recensie-exemplaar mogen ontvangen voor dit artikel. Van Vlaggenclub heb ik de mogelijkheid gekregen om zelf een filmposter vlag te ontwerpen. Ik heb gekozen om de simplistische Jurassic Park poster te ontwerpen tot een vlaggen filmposter. Maar wat is Vlaggenclub?

Over Vlaggenclub

Wil jij zelf een vlag bestellen? Dan is Vlaggenclub een goede plek om eens rond te kijken. Al meer dan 10 jaar is Vlaggenclub de webshop in vlaggen, vlaggenlijnen en vlaggetjes. Zo levert de webshop alle formaten gelegenheidsvlaggen, gemeentevlaggen, provincievlaggen en landenvlaggen. Het gehele assortiment van Vlaggenclub is gemaakt in hoge kwaliteit en van stevig vlaggendoek. Vlaggenclub let niet alleen op de duurzaamheid van de vlaggen, maar ook kijken ze of de vlag kleurecht en slijtvast is.

Naast vlaggen leveren ze ook alle accessoires als vlaggenmasten en vlaggenstokken. Zo kun je je vlaggen mooi bevestigen. Ook als je een vlag met eigen ontwerp wil bestellen kun je terecht bij de Vlaggenclub. De webshop helpt je graag met het ontwerpen en drukken van je vlag. Bij de Vlaggenclub kun je namelijk echt elke vlag bestellen die je kunt bedenken. Bekijk het aanbod in de webshop of neem contact op met de klantenservice voor een vrijblijvende offerte.

Waarom een Vlaggen Filmposter?

Wellicht vraag je je af waarom ik een vlaggen filmposter zou laten drukken? Eigenlijk is het niet zo apart, want vlaggen en posters verschillen niet veel van elkaar. Beide zijn bijzonder en worden gebruikt om iets te vieren wat onderdeel is van jezelf. Zo hijs je de vlag als je geslaagd bent of een sportwedstrijd bezoekt. Een poster hang je op als je ergens trots op bent, of als je fan bent van bijvoorbeeld een bepaalde sportclub. Beide vlaggen en posters hebben emotionele waarde. Als filmjournalist leek het me daarom super om een vlaggen filmposter te laten drukken om op die manier mijn emotionele waarde voor films te laten zien.

Ik wilde graag een vlaggen filmposter die mooi is en de kwaliteit uitstraalt, die past bij mijn persoonlijkheid. Daarom kreeg ik de mogelijkheid om zelf de vlaggen filmposter te ontwerpen via de editor van Vlaggenclub. Ik had degelijke kwaliteit verwacht en ben nog meer verrast door de kwaliteit van het werk dat ik heb gekregen. Het ziet er prachtig uit en is in volledige helderheid te aanschouwen. De Jurassic Park poster is duidelijk herkenbaar en ziet er prachtig uit in zijn vlaggenformaat. De foto’s die ik heb geplaatst in dit artikel doen de kwaliteit van de vlaggen filmposter een onrecht, maar dit waren de beste foto’s die ik zelf kon maken.

De afmeting van de vlaggen filmposter is 100 bij 150 cm. Dit is een mooie maat voor een vlag. Het is niet te groot, maar ook niet te klein. Het is wel jammer dat het touw rondom de vlag nogal kort is, waardoor het nogal moeilijk op te hangen is zonder een vlaggenpaal. Dit is uiteraard een persoonlijk probleem, maar het was mooi geweest als de vlag ook goed op te hangen was zonder vlaggenpaal.

Vlaggenclub Filmposter
Bron: Vlaggenclub en SebKijk.

Vlaggen (Filmposter) ontwerpen: waar moet je op letten?

Als je een vlag wilt kopen, dan wil je wel zeker weten dat je goede kwaliteit voor de juiste prijs krijgt. Zoals ik hierboven al benoemde, is mijn gekozen afmeting 100 bij 150 cm geweest. Ik heb de nieuwe editor van Vlaggenclub gebruikt om mijn eigen vlag te ontwerpen. Ik heb hierbij de klassieke Jurassic Park poster op de vlag geplaatst en de kleur zwart als achtergrond gebruikt. Hierdoor komt het over alsof de vlag rechtstreeks uit een bioscoop komt.

Echter zijn er ook mogelijkheden om een logo of foto op de vlag te plaatsen, inclusief een leuke tekst en vrolijke kleuren. Het ontwerpproces met de nieuwe editor van Vlaggenclub is leuk. Het duurt niet lang en is makkelijk te gebruiken. Je begint met het kiezen van een formaat. Voor de keuze van het formaat vlag kun je de hulpgids vlaggen formaten (van Vlaggenclub) gebruiken. Vervolgens klik je op de knop ‘Ontwerp je Vlag’. Hiermee kom je in de editor van Vlaggenclub.

Zoals al eerder benoemd bevat de editor veel opties. Naast het uploaden van foto’s en logo’s, kun je ook teksten toevoegen, eigen vormen kiezen of je eigen achtergrond bepalen. Hierdoor is het maken van je eigen vlaggenontwerp nog nooit zo makkelijk geweest.

Kwaliteitscontrole

Het is niet verplicht de editor te gebruiken om je vlag te laten maken. Zo kunnen de DTP’ers van Vlaggenclub je helpen met het ontwerpen van je vlag. Hiervoor worden uiteraard wel extra kosten in rekening gebracht. Echter kun je zelf ook een drukbestand als bestand uploaden om zo je bestelling te plaatsen. Na het ontwerpen van de vlag gebruik je de kwaliteitscontrole om te controleren of je ontwerp geen pixels toont. Dit wordt gedaan voor de zekerheid, want de vlag wil je natuurlijk geschikt maken om te drukken.

De kwaliteitscontrole wordt gebruikt om in te zomen op je ontwerp. Dit gebeurt op de ware grootte zoals die op de vlag gedrukt wordt. Let op de pixel vorming om zeker te zijn dat je ontwerp geschikt is om te drukken. Pixel vorming ontstaat regelmatig bij het uploaden van lage kwaliteit foto’s en/of logo’s. Foto’s gemaakt met een digitale camera komen regelmatig goed over op een vlag. Zo zullen doorgestuurde foto’s via bijvoorbeeld whatsapp regelmatig van te slechte kwaliteit zijn.

Vlaggenclub Filmposter
Bron: Vlaggenclub en SebKijk.

Het drukken van de Vlag

Ben je tevreden? Dan hoef je alleen de vlag nog te bestellen. Let wel op bij het toevoegen van je ontwerp aan de winkelmand, want zodra je dit doet zijn er geen aanpassingen meer mogelijk te maken aan het ontwerp. Rond je bestelling daarom ook spoedig af want anders kan het zijn dat je ontwerp verloren gaat. De software van Vlaggenclub zet je ontwerp dan om in een drukbestand van 300 DPI (Dots per Inch).

Ze gebruiken dit drukbestand om de vlag te maken. De vlag wordt altijd gedrukt op de vlaggenstof van 115 g/m2 Glanspoly. Dit is de gangbaarste vlaggenstof, die ook nog zorgt voor een duurzame en kleurechte vlag. De vlag zelf wordt full colour digitaal gedrukt, want dit geeft het mooiste effect en blijft lang kleurvast. Nu hoef je alleen nog maar te wachten op de vlag. Dit zal maximaal 2 weken duren. Dus waar je wacht nog op? Bezoek nu de website van Vlaggenclub als je ook zoveel zin hebt om een vlag te bestellen.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.