When F***ing Spring is in the Air is vanaf 29 februari 2024 te zien in Nederland

Dramafilm When F***ing Spring is in the Air wordt op 29 februari 2024 in de Nederlandse bioscopen uitgebracht door Amstelfilm. De film is een productie van OAK Motion Pictures. De film is een coproductie van BNNVARA, The Y-House Films uit Belgïe en Heimathafen film uit Duitsland. When F***ing Spring is in the Air werd gemaakt met steun van het Nederlands Filmfonds, CoBO, de Belgische Tax Shelter, MOIN FilmFund Hamburg en Creative Europe MEDIA. When F***ing Spring is in the Air is geregisseerd door filmmaker en Gouden Kalf winnaar Danyael Sugawara.

Over When F***ing Spring is in the Air (2024)

When F***ing Spring is in the Air is een rebelse coming-of-age dramafilm uit 2024. Dit is de nieuwste film van regisseur Danyael Sugawara. De regisseur schreef het scenario van de film samen met Heleen Suèr. De cast van de film bestaat uit Julia Kijowska, Cezary Łukaszewicz, Ada Szczepaniak, Nadine Ignas en Stanisław Linowski. De film heeft een speeltijd van 112 minuten. Het filmverhaal van When F***ing Spring is in the Air gaat over de 17-jarige Kasia. Ze is rebels, eigenzinnig en vooral verliefd.

Kasia is vervreemd van haar ouder en groeit op bij haar oma. Haar leven komt op haar kop te staan wanneer ze zwanger blijkt te zijn, haar relatie uitgaat en haar oma ook nog overlijdt. Ze heeft geen geld voor een abortus en aan haar vriendje heeft ze ook niets meer. Kasia besluit dat het tijd is om haar afwezige ouders verantwoordelijk te houden en ze de rekening te presenteren. Haar zoektocht naar deze emotionele schadevergoeding voert haar dwars door Europa en confronteert haar met schokkende opgekropte familiegeheimen.

When F***ing Spring is in the Air is vanaf 29 februari 2024 te zien in Nederland
Bron: Amstelfilm, OAK Motion Pictures, The Y-House en Heimathafen Film.

Over Danyael Sugawara

Sugawara begon zijn cinematografische carrière aan de New York University. Daar studeerde hij scenarioschrijven. Om zijn vakmanschap te verfijnen, studeerde hij van 2000-2004 aan de Nederlandse Filmacademie, waar hij nu studieleider Regie Fictie is. Sugawara trok met zijn afstudeerwerk The Quiet One de aandacht van het internationale filmpubliek. The Quiet One ontving diverse onderscheidingen.

Daarnaast werd de film vertoond op filmfestivals zoals Clermont-Ferrand en het Busan Filmfestival. In 2009 kwam de filmmaker uit met zijn eerste speelfilm Alles Stroomt. Zijn debuutfilm werd bekroond met de White Iris Award in Brussel voor Beste Debuut. Ook won Alles Stroomt de Publieksprijs van het Gouden Kalf. Sugawara staat verder ook bekend voor het regisseren van de twee televisiefilms Het mooiste water is en King of the Road.

When F***ing Spring is in the Air is vanaf 29 februari 2024 te zien in Nederland
Bron: Amstelfilm, OAK Motion Pictures, The Y-House en Heimathafen Film.

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.