Woody en Buzz Lightyear keren beide terug in Toy Story 5

De artistieke leider van Pixar Animation Studios Pete Docter heeft bevestigd dat beide Woody en Buzz Lightyear zullen terugkeren in Toy Story 5. De vorige film, Toy Story 4, heeft de speelgoedfiguurtjes opgesplitst. Hierdoor zijn Woody en Buzz Lightyear aan het einde van deze film dus niet meer samen. Toen Toy Story 5 officieel aangekondigd werd, was de Engelstalige stemacteur van Buzz Lightyear, Tim Allen, de eerste acteur die bekendmaakte terug te keren voor de vijfde film. Er werd vanaf dat moment al hevig gespeculeerd dat Woody ook terug zou keren, maar Tom Hanks had geen commentaar vrij gegeven over dit gerucht.

Nu heeft Docter aan Variety verteld dat Toy Story 5 beide Woody en Buzz Lightyear zal bevatten. De artistieke leider van Pixar Animation Studios geeft echter geen plot details over hoe de twee speelgoedfiguurtjes samen in de film te zien zullen zijn. Dit is (alles) wat Docter erover te zeggen had: “We hebben weer een ‘Toy Story’, dus Woody en Buzz zijn terug.” Voor de aankondiging van Toy Story 5, leek het verhaal van Woody afgesloten te zijn na de evenementen van Toy Story 4.

Ondanks het einde van Toy Story 4 is de vriendschap van Buzz Lightyear en Woody altijd een van de rode draden door de films geweest. Om deze reden is een reünie ook zeker geen verkeerde keuze. Of ze elkaar echt gaan ontmoeten in de film is nog onduidelijk. Toy Story 5 zou ook de personages in hun aparte leefwerelden kunnen weergeven zonder enige reünie – ook al zou dit naar mijn mening wel een gemiste kans zijn. De Toy Story filmreeks heeft altijd gedraaid om de (innerlijke) worstelingen van de speelgoedfiguurtjes, terwijl ze hun plaats in de wereld proberen te vinden.

Woody en Buzz Lightyear keren beide terug in Toy Story 5
Bron: Pixar, Pixar Animation Studios, Fanart.tv, Walt Disney Pictures, Walt Disney Studios Motion Pictures, The Walt Disney Company Benelux en Disney Nederland.

Toy Story 5 zou dezelfde emotionele noten kunnen bereiken als de andere Toy Story films. Toy Story 4 was een fijne verrassing, dus er bestaat zeker een degelijke kans dat Pixar met de vijfde Toy Story film weer een meesterwerk zal afleveren. Het einde van Toy Story 4 was, net zoals het einde van Toy Story 3, prachtig. Toy Story 5 geeft de mogelijkheid om de speelgoedfiguurtjes nogmaals een spannend, ontroerend en hartverwarmend avontuur te laten beleven (met hopelijk weer een emotioneel einde).

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.