Zesdelige dramaserie Onze Straat is vanaf 8 januari te zien

Vanaf 8 januari 2021 kun je op NPO 3 de zesdelige dramaserie Onze Straat volgen. Deze zesdelige dramaserie is het nieuwe traject voor talentontwikkeling van fictie-regisseurs en scenaristen. Onze Straat is de opvolger van de Centraal en One Night Stand-films. Het is een initiatief van NTR, BNN VARA & VPRO, het NPO-fonds, het Nederlands Filmfonds en CoBO.

Over Onze Straat

Onze Straat is een nieuwe dramaserie waarin het leven van bewoners van één en dezelfde straat centraal staan. Op straat kan iedereen elkaar tegenkomen. Er wordt geleefd, gewerkt en contact gemaakt. De straat is een plek waar verschillende generaties en culturen worstelen met kwesties van nu. Achter elke deur schuilt een ander verhaal. Iedereen heeft een eigen verhaal, ook al wonen ze in dezelfde straat.

Onze Straat bestaat uit zes afleveringen van elk 45 minuten. De afleveringen zijn gerealiseerd door een veelbelovend team van regisseurs, scenaristen en productenen. De verhalen staan op zichzelf, maar de straat verbindt de verhalen met elkaar.

Over de Afleveringen van Onze Straat

Aflevering 1 zal te zien zijn op vrijdag 8 januari 2021 om 21:35. De eerste aflevering is geregisseerd en geschreven door Hyo Soon Kaag. De aflevering heet Krassen en is geproduceerd door Family Affair Films. De aflevering heeft een cast bestaande uit onder andere Naomi Vellissariou, Juul Vrijdag en Madela Wee Wee.

Krassen vertelt het verhaal van Bianca. Zij leeft en zo onzichtbaar mogelijk bestaan met als enige lichtpuntje haar krasloten die haar hart voor een korte tijd vullen met hoop en verlangen. Wanneer ze noodgedwongen bij haar moeder moet intrekken, lijkt ze niet dieper te kunnen zinnen. Maar dan wordt haar aandacht getrokken door een nieuwe collega. Deze nieuwe collega, genaamd Anton, laat Bianca ontwaken door zijn magische kijk op het leven. Terwijl Anton langzaam zijn grip verliest, ontdekt Bianca juist de levenslust die haar de kracht geeft om eindelijk haar eigen leven te gaan leiden.

Onze Straat Aflevering 1
Een foto van de eerste aflevering; Krassen.

Aflevering 2 zal te zien zijn op 15 januari 2021 om 21:35. De tweede aflevering is net zoals alle andere afleveringen te zien op NPO 3. De tweede aflevering heet Cronos en is geregisseerd door Michael Middelkoop. Deze aflevering is geschreven door Moniek Kramer en is opnieuw geproduceerd door Family Affair Films. De cast van deze aflevering bestaat onder andere uit Werner Kolf, Melody Klaver en Romana Vrede.

De tweede aflevering vertelt het verhaal van Mus. Hij is recent vader geworden van een zoon. Alleen wordt hij nu overvallen door vreemde grillen van een pijnlijk trauma. Zijn enige uitweg is om de confrontatie aan te gaan met een monster uit zijn verleden. Het lastige hieraan is dat dit monster zijn vader is.

Onze Straat Aflevering 2
Een foto van de tweede aflevering; Cronos.

Aflevering 3 zal te zien zijn op 22 januari 2020 om 21:35. De derde aflevering heet Echo en is geregisseerd door Daphne Lucker. Het scenario van de derde aflevering is geschreven door Denise Rebergen. De producent van deze aflevering is Keplerfilm. De cast bestaat onder andere uit Selin Akkulak, Nino Benya Shachaf en Ali Zijlstra.

Aflevering 3 van Onze Straat vertelt het verhaal van de gedreven apotheker-in-opleiding Indra. Zij wordt aan het wankelen gebracht wanneer ze haar nieuwe buurjongetje Raaf ontmoet. Ze wordt geconfronteerd met herinneringen aan haar jong overleden broer Milan. Indra begint in Raaf ook hetzelfde zorgelijke gedrag te herkennen dat haar broer destijds vertoonde. Echter lijkt het alsof niemand anders zich om hem bekommert. Indra besluit Raaf te gaan helpen, maar haar missie om voor hem te zorgen maakt haar blind voor de consequenties van haar acties.

Onze Straat Aflevering 3
Een foto van de derde aflevering van Onze Straat; Echo.

Aflevering 4 van Onze Straat is te zien op 29 januari 2020 om 21:35. Deze aflevering heet Neontetra. De vierde aflevering is geregisseerd en geschreven door Emiel Sandtke. De aflevering is geproduceerd door Room for Film. De cast bestaat onder andere uit Walt Klink, Bart Klever en Reiky de Valk.

De aflevering vertelt het verhaal van een bijzonder sterke band tussen een zoon en zijn vader. Julian is dol op zijn vader Jacques. Echter lijdt Jacques aan een zware vorm van de ziekte van Parkinson. Julian leeft toch vrolijk verder en overweegt om op kamers te gaan. Als zijn stiefmoeder totaal uitgeput van de zorg uit beeld verdwijnt, komt het ineens volledig op Julian aan. Julian wilt alles op alles voorkomen dat zijn vader naar een zorginstelling moet. Hierdoor loopt de spanning op en komen vriendschappen en familiebanden onder druk te staan.

Onze Straat Aflevering 4
Een foto van de vierde aflevering; Neontetra.

De vijfde aflevering van Onze Straat zal te zien zijn op 5 februari 2021 om 21:35. Deze aflevering heet May en is geregisseerd door Madja Amin. Het scenario is geschreven door Randy Oost en de aflevering is geproduceerd door Halal. De cast bestaat onder andere uit Valentijn Dhaenens, Nadia Amin en Gillis Biesheuvel.

Deze aflevering vertelt het verhaal van een man die compleet afgesloten is van zijn gevoelswereld. Wanneer hij onverwachts te horen krijgt dat hij vader wordt, opent zich een kwetsbaarheid in hem die zijn wereld aan het wankelen brengt. Deze man komt voor de keuze te staan zich te committeren aan zijn aanstaande vaderschap of om het af te wijzen. Dit is een keuze die niet alleen verstrekkende consequenties heeft voor de man, maar ook voor de vrouw en hun ongeboren kind.

Onze Straat Aflevering 5
Een foto van de vijfde aflevering; May.

De zesde – en tevens laatste – aflevering van Onze Straat zal te zien zijn op 12 februari 2021 om 21:35. De aflevering heet Smartlap en is geregisseerd door David Eilander. Het scenario van de laatste aflevering is geschreven door Jan Eilander en de aflevering is geproduceerd door New Amsterdam Film. De cast bestaat onder andere uit Jack Wouterse, Chris Peters en Nadja Hüpscher.

Arie is een aftakelende kroegbaas en accordeonist. Hij kan de steeds sneller veranderende wereld om hem heen niet meer bijbenen. Om deze reden houdt hij zich ook krampachtig vast aan het verleden en lacht hij al zijn zorgen weg. Wanneer Arie’s zoon Rody thuiskomt van de afkickkliniek, neemt hij Arie mee in zijn duikvlucht. Lukt het Arie de snel veranderende wereld om zich heen te accepteren, zelfs als het tegen zijn instinct als vader in moet gaan?

Onze Straat Aflevering 6
Een foto van de zesde aflevering; Smartlap.

De serie Onze Straat is vanaf vrijdag 8 januari wekelijks te zien om 21.35 uur op NPO 3.  

Sebastiaan Khouw

Sebastiaan Khouw is het brein achter SebKijk. Als professioneel recensent en filmjournalist bespreekt hij verschillende vormen van entertainment, kunst en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.